Maig de festival amb Blaumut i Oliver

La revista inclou un disc amb dues cançons inèdites de Toti Soler

| 04/05/2015 a les 07:00h

Aquest mes Blaumut protagonitzen la portada de la revista Enderrock. El bon temps ja ha arribat i la música en directe comença a sortir a l'aire lliure. És per això que la revista inclou una guia dels festivals imprescindibles que ens acompanyaran fins a final d'estiu, amb Joan Miquel Oliver al capdavant.
Portada EDR 236 - maig 2015 Foto: Arxiu Enderrock

Tres anys després de l'enregistrament d'El turista (Picap, 2012), que va assolir una gran rebuda del públic, Blaumut presenta un disc més rotund, El primer arbre del bosc (autoeditat, 2015), amb més grapa i una sonoritat complexa. El quintet protagonitza la portada del número 236 de la revista Enderrock i hi comenta els racons més amagats del bosc.

La cantautora Teresa Rebull va morir el passat 15 d'abril, i a la revista publiquem un reportatge en record a l'àvia de la cançó. L'actualitat musical ve marcada per les novetats de Joan Miquel Oliver, Germà Negre, Xeic!, Xarim Aresté, Teràpia de Shock, Màia i Obeses, entre altres. El concert en un terrat de Girona de Sopa de Cabra inaugura una nova secció: El concert del mes. El fotògraf de la casa Xavier Mercadé publica una fotografia a doble pàgina de l'actuació sorpresa i d'altura dels gironins.

La XVII gala dels Premis de la Música Catalana - Premis Enderrock 2015 va ser una gran nit per a la cultura musical dels Països Catalans, i a la revista hem seleccionat els deu moments que passaran a la història amb els artistes guardonats com a protagonistes.

Després de dos mesos de convocatòria i amb un total de 120 grups i solistes inscrits a la quinzena edició del Sona 9, a la revista de maig hi trobareu els 18 classificats de la nova fase del concurs, que enguany incorpora una novetat: el Premi Votació Popular Sona 9 - Canet Rock.

Guia de festivals d'estiu 2015
L'estiu està a punt d'arribar i la música comença a sonar a l'aire lliure. És per això que Enderrock publica en exclusiva la Guia de festivals d'estiu 2015, la ruta indispensable per viure i degustar seixanta cites estivals dels Països Catalans que se celebraran de maig a setembre. Joan Miquel Oliver ha publicat recentment Pegasus (Sony, 2015), i com a 'homo festivaler' ha fet una tria dels festivals més recomanables.

Les cançons inèdites de Toti Soler
El músic i guitarrista va rebre el reconeixement als 50 anys de trajectòria als Premis Enderrock 2015, i aquest mes amb la revista s'encarta una reedició d'un treball seu inèdit. La portada és una reproducció del senzill original que va aparèixer el 1970, quan el músic es presentava com a Jordi Soler. El disc contenia dues peces basades en poemes de Joan Vergés i amb música pròpia: “Hi ha gent” i “Em dius que el nostre amor”. En el cas de la segona peça es tracta del primer enregistrament que va fer el músic.
Arxivat a: Enderrock