Ferran Mascarell: "L'IVA ha de baixar, de totes totes"

El conseller de Cultura declara que la mesura perjudica "de manera ostentosa, notòria i òbvia" el sector

| 20/05/2015 a les 00:00h

Avui 20 de maig hi ha convocat el Dia Sense Música per demanar la baixada de l'IVA. En una entrevista al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, concedida per a l'Anuari de la Música 2015, aquest va oferir el seu suport a la protesta des de la Generalitat de Catalunya, tot expressant: "Estic absolutament al costat del sector. L’IVA ha de baixar, sense cap dubte. Estic a favor de la iniciativa, a favor del sector i a favor que l’IVA baixi, de totes totes, perquè el preu de l’IVA és una mesura que està perjudicant de manera ostentosa, notòria i òbvia el conjunt dels creadors i dels consumidors musicals del país". Ha reforçat el seu missatge en un tuit: "El #DiaSenseMusica és una jornada de denúncia contra l'IVA abusiu que asfixia l'activitat musical. Com a conseller hi faig costat".
Ferran Mascarell, conseller de Cultura Foto: Hugo Cortés

L'IVA és una de les preocupacions de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Quan es pregunta al conseller quins haurien de ser els passos clau en el Procés Constituent que haurien d'afectar el sector musical per posar-lo al nivell internacional, la resposta és clara: "Jo crec que en algunes coses ja som a un nivell internacional, i fins i tot diria que per sobre en alguns àmbits. I fixa’t que en la música el que s’ha de fer és molt semblant a altres disciplines, a tot el que és Cultura. Per a mi s'ha de fer tres lleis: una Llei de propietat intel·lectual, una Llei de mecenatge i una Llei de l’IVA.

Respecte a la tercera, que ha estat el detonant del 'Dia sense música' d'avui, especifica: "Fer lleis que rebaixin la quota de l’IVA és un element molt important per a la música. L’IVA reduït ha de ser el gran element de dinamització de la vida cultural. Com també un quart fet fonamental: que els pressupostos públics culturals, música inclosa evidentment, vagin adquirint una categoria més normalitzada, similar als estàndards europeus. Actualment ens trobem a la meitat pel que fa a suport públic d’inversió".

L'Anuari de la Música 2015 és una publicació coeditada entre ARC (Associació Professional de Representants, Productors i Mànagers de Catalunya) i Enderrock, que ja suma una quinzena d'anys, i que apareixerà el mes de juliol. L'Anuari de la Música se suma també al Manifest unitari d'àmbit estatal.
Arxivat a: Enderrock