15 veus, 20 anys i 6 hores de cançó

Aquest dissabte 16 de maig el BarnaSants organitza un concert al carrer en homenatge a Ovidi Montllor

| 15/05/2015 a les 15:00h

El festival BarnaSants ha celebrat el vintè aniversari amb una edició especial dedicada a Ovidi Montllor que es va acabar al poble natal del cantautor, Alcoi. Per seguir recordant la figura de l'artista, aquest 16 de maig a les 19 h el festival organitza un concert al barri de Sants on quinze veus del panorama musical català cantaran versions del músic, actor i poeta, recordant que fa vint anys se'n va anar de vacances. 

Ovidi Montllor. Foto: Arxiu Enderrock


Ja fa vint anys que el BarnaSants fa d'altaveu de la cançó d'autor, i ho vol celebrar amb una festa que portarà sis hores de cançó a Sants. Serà un acte d'accés lliure al carrer, davant les Cotxeres, l'indret que va veure néixer el festival, en el marc del FirEntitats.  

Aquesta edició del BarnaSants ha estat dedicada a Ovidi Montllor, amb motiu del vintè aniversari de la seva mort. Els artistes convidats interpretaran alguns dels seus temes. Cris Juanico, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Ester Formosa i Adolfo Osta, Joanjo Bosk, Verdcel, Hugo Mas, Clara AndresRusó Sala, Montse Castellà, Gemma Humet, Alidé Sans, Tomas de los SantosBorja Penalba són les veus que s'han citat al barri de Sants en record del músic d'Alcoi. 

L'Ovidi és ben viu
Tot i que ja fa vint anys que Ovidi Montllor se'n va anar de vacances, el seu record i les seves cançons estan més vius que mai. Són molts els que durant aquest any han versionat el cantautor, aprofitant l'aniversari de la seva mort. 

El passat mes d'abril tenien lloc les Sis Hores d'Ovidi, en què van passar per l'escenari diverses veus emergents del país, com Natxo Gironés, Jordi Montañez o Germà Negre, i algunes de més consolidades com Cesk Freixas o Meritxell Gené. Inadaptats també es sumava, fa onze anys, a la reivindicació de la figura de Montllor, amb Homenatge a Ovidi (Bullanga Records, 2004), i el cantant de la banda, Àlex Vendrell, ha tornat a l'escenari per recordar la seva figura, aquest cop en acústic amb Eina

Ovidi també ha sonat en clau pop, en un acte en què Fred i Son, Parlament, Les Sueques i Vàlius versionaven algunes de les seves cançons més mítiques. El record de l'artista va més enllà dels músics i cantants, perquè Ovidi al cub. Un temps, una estima, una idea portava a l'escenari l'escriptor David Caño, el músic Borja Penabla i el diputat al Parlament per la CUP David Fernàndez, en un espectacle que va exhaurir entrades i va obligar el trio a repetir. 
Arxivat a: Any Ovidi