Enderrock TV de conte, amb Lali Rondalla

Dimecres 20 de maig El Punt Avui TV se suma al Dia Sense Música

| 18/05/2015 a les 15:00h

Arrenca Enderrock TV una setmana més, aquest cop marcat per la jornada sense música que impulsa el sector musical com a protesta per l'IVA abusiu en el panorama cultural, el dimecres 20 de maig. Tot i això, aquesta setmana passaran per l'escenari Lali Rondalla, Dorian, Andreu Martínez, Pearson i Pepet i Marieta

Lali Rondalla. Foto: Arxiu Lali Rondalla


Lali Rondalla
serà l'encarregada d'obrir la setmana músical a Enderrock TV. La contacontes i cantant presentarà "Leiru el llop", una de les cançons del conte Els amics del bosc, on narra l'aventura de quatre personatges que viuen una aventura amb la mateixa Lali Rondalla per dins del bosc. 

La primera cançó de Dorian en català sonarà dimarts. "Ara" és el tema que la formació barcelonina ha inclòs al seu últim disc, Diez años y un día (I*M Records, 2015), un recopilatori que repassa les seves dues dècades de trajectòria. 

Dimecres 20 de maig l'emissió d'El Punt Avui TV es veurà alterada per la protesta Dia Sense Música. La mobilització, impulsada per diverses entitats del sector, protesta contra l'IVA abusiu que recau sobre les activitats culturals i en especial la música en viu. Moltes sales de concerts i espais on es fa música en directe tancaran per un dia, reclamant que l'impost s'equipari als altres països de la Unió Europea, com França (5,5%), Holanda (6%) o Portugal (13%), on també van patir una forta pujada, però hi va haver una rectificació immediata.

Andreu Martínez, l'artista que havia d'actuar durant aquesta jornada, es podrà veure a partir de l'endemà, en les reemissions del programa, amb la cançó "Turn off the Lights". Els canals de televisió de La Xarxa decidiran de manera independent si volen sumar-se a la protesta o emetre la proposta musical en aquesta data. 

A la recta final de la setmana, dijous 21 Pearson presentaran el seu debut homònim i interpretaran la cançó "Em preocupa". Des de les Terres de l'Ebre Pepet i Marieta ens visitaran divendres 22. En un període de la banda caracteritzat per la paternitat de Josep Bordes, el líder de la formació, la banda publicarà ben aviat un nou disc, La sal de la vida (Música Global). A veu i guitarra, Bordes presentarà "Nineta dels meus ulls". Tot i que el títol pot despistar, no dedica la cançó a la seva filla, sinó a la seva dona. 
Arxivat a: Enderrock