Mazoni i The New Raemon a l'(a)phònica

Del 18 al 21 de juny se celebrarà la 12a edició del festival de la veu de Banyoles

| 21/05/2015 a les 11:04h

L'(a)phònica ha anunciat els primers artistes que actuaran al festival: The New Raemon, Mazoni, els guanyadors del Premi Joventut Sona 9 2014 Pantaleó i el cantautor Paco Ibáñez. Les entrades i els abonaments es posaran a la venda a partir de demà a les 10 h al web del festival.

Mazoni. Foto: Noemí Elias


D'aquí a un mes tindrà lloc la dotzena edició del festival de la veu de Banyoles, l'a(p)hònica, i l'organització ja ha confirmat els primers artistes que hi participaran. Enguany el bisbalenc Jaume Pla, Mazoni, celebrarà deu anys de l'enregistrament del seu primer disc, Esgarrapada (BankRobber, 2006). Després de la residència artística a l'Arts Santa Mònica, en el marc de l'exposició Popcèntric, Mazoni arribarà a Banyoles carregat d'experiència per repassar la seva trajectòria (divendres 19 de juny).

The New Raemon actuarà al mateix escenari que Mazoni, la Barca Tirona, dissabte 20 de juny. Ramon Rodríguez hi presentarà Oh, Rompehielos (BCore Disc, 2015), el seu cinquè disc, que el situa entre els artistes de culte.

Paco Ibáñez, tot un referent de la cançó d'autor, va formar part de la primera edició de l'(a)phònica i onze anys després tornarà a Banyoles. Amb cinquanta anys de carrera, Ibáñez repassarà les cançons de lluita i resistència que li han forjat un lloc a l'escena internacional, amb la musicació de poetes com Pablo Neruda, Rubén Darío o Luis de Góngora.

Els guanyadors del Premi Joventut del Sona 9 2014, Pantaleó, publicaran el seu primer disc, Reina Victòria (Música Global, 2015), el mes de setembre, però a l'(a)phònica ja se'n podrà escoltar alguna novetat. El quintet terrassenc actuarà a la plaça del Teatre de Banyoles dissabte 20 de juny, dins la programació gratuïta del festival.

Les entrades i abonaments per a aquests concerts es posaran a la venda demà divendres 22 de maig a les 10 h al web de l'(a)phònica. Haurem d'esperar fins a final de mes per conèixer la resta del cartell.
Arxivat a: Enderrock