Música i dansa a l'Alt Pirineu

Els dies 29 i 30 de maig se celebra la primera edició del festival Muda

| 25/05/2015 a les 06:59h

Neix un nou festival a La Solana de la Coma de Burg. El festival Muda Pirineus enllaça propostes de música i dansa d'artistes consolidats i de talents emergents. Dedicat a tots els públics, s'hi combinarà les manifestacions artístiques amb la mostra de l'emprenedoria pallaresa. Jules, Senior i el Cor Brutal o Steve Smith estrenaran el cartell de la primera edició. 

Senior. Foto: Carles Rodríguez


La primera edició del Festival Muda Pirineus llança el tret de sortida el proper 29 de maig i s'allargarà fins a última hora de dissabte a La Solana de la Coma de Burg. serà un cap de setmana ple d'activitats que tenen com a fil conductor la música i la dansa, en un espai d'exhibició per als artistes que s'estan obrint camí en el panorama artístic, així com de bandes consolidades. 

Jules engegarà el festival. És un conjunt creat recentment per tres músics amb un llarg recorregut. Serà divendres 29 a les 22.30 h, just abans de l'actuació de Senior i el Cor Brutal, un dels grups que sonen amb més força en el panorama actual. La nit tancarà amb el discjòquei Ponent Roots

Dissabte a les 13 h obrirà el programa musical el concert vermut de Rot, i a les 16 h Pep Gol farà la presentarà actuació musical, La màquina del so. Bridges Trio, procedent de Granollers, actuarà a les 19 h aportant el toc jazz al festival en un moment en què està preparant el seu quart àlbum. A les 22.30 h serà el torn de Tap&Jazz, un trio atípic que combina música i claqué. Entre les dues actuacions tindrà lloc una jam session. L'australià Steve Smyth tancarà aquesta primera edició del festival amb una proposta de rock enèrgic i una posada a escena espectacular. El discjòquei UFH Stereo posarà música a la matinada. 

Mudes i activitats complementàries
La proposta no es limita a la música, i presenta una àmplia proposta d'activitats complementàries. Entre concert i concert tindran lloc les 'mudes', peces curtes amb la col·laboració de músics i ballarines, on la improvisació i l'atmosfera del lloc tindran un paper molt important. Entre els noms de les ballarines hi ha Elisenda Fontarnau, Iera Delp, Rosa Roldán, la companyia Ntelades, Laia Minguillón i Anna Rubio. 

Una altra de les propostes del Festival Muda són els esdeveniments per a tots els públics i la confluència de les iniciatives i projectes de les terres pallareses. Per això hi haurà activitats complementàries, com un maridatge de formatges i cervesa La Vella Caravana o un taller de llana Xisqueta. A més, es podrà participar en un parell de tallers: "El cant al cos", on la veu serà la protagonista, i un taller familiar de construcció d'instruments musicals.

Les entrades i tota la programació completa es pot consultar al web del festival. 
Arxivat a: Enderrock