Tret de sortida del Sónar

El festival de música electrònica engega aquest migdia

| 18/06/2015 a les 06:59h

Barcelona serà electrònica des d'avui fins dissabte 20 de juny. El Sónar aterra un any més a la ciutat comtal amb un carregament d'artistes emergents i artistes consolidats, que presentaran les seves propostes davant el públic de la Fira de Montjuïc i la Fira Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat. En aquesta edició hi actuaran Skrillex, The Chemical Brothers i Duran Duran, entre molts altres. 

Headbirds. Foto: Arxiu Sónar

El Festival Internacional de Música Avançada i New Media Art llança el tret de sortida avui a les 13 h, de la mà de Skygaze, que actuarà al Sónar Village, i de Christian Kroupa, al Sonar Dôme. La fira de Montjuïc i la Fira Gran Via de l'Hospitalet, entre d'altres, s'ompliran de música electrònica des d'avui fins dissabte 20 de juny.

Entre els plats forts del festival hi ha un dels productors més carismàtics del panorama mundial de l'electrònica: Skrillex arriba a Barcelona amb més de deu milions de còpies venudes arreu del món i sis premis Grammy a l'esquena, preparat per presentar el seu nou espectacle, que promet no deixar indiferent a ningú. 

The Chemical Brothers són una de les figures més emblemàtiques del panorama de la música electrònica dels darrers vint anys. Són una de les formacions més sol·licitades per encapçalar cartells d'arreu del món, i aterren al Sónar amb el seu darrer disc a punt de sortir del forn. Un dels altres plats forts del festival són Duran Duran, que debuten al festival amb un nou directe que inclourà molt material dels seus vint anys de trajectòria. 

Altres artistes que passaran per l'escenari són Ángel Molina, Pedro Vian, Headbirds, Innercut, Sta, Mans 0, Noir Noir, Exotèric Continent, Yeso, Downites, Baldo i Niño, entre molts altres. La programació complerta es pot consultar al seu web.

Sónar en català
Malgrat l'arribada d'artistes d'arreu del planeta, no faltarà representació catalana al festival, i ho farà de la mà de bandes com CaboSanRoque o Desert DJs. Els constructors de màquines sonores presenten la seva darrera creació, 12 Rounds, combinant els teclats de Laia Torrens i la guitarra de Roger Aixut amb el mecanisme Tres Tristos Trons, que ells mateixos van crear. 

Cristina Checa i Eloi Caballé s'amaguen rere el nom de Desert DJs. Amb una experiència curta però una proposta contundent, arriben al Sónar per segon any consecutiu, després d'haver fet ballar gent de tot tipus de sales. 
Arxivat a: Enderrock, electrònica, Barcelona, festivals, Sónar