Engega el darrer popArb

Arbúcies, capital de la música independent catalana

| 26/06/2015 a les 12:00h

Arbúcies és, aquest cap de setmana, l'epicentre del festival de música independent, el popArb. Se'n celebra l'onzena edició, la darrera. Aquesta primera nit serà el torn d'Anarquia és independència, Coriolà, Joan Miquel Oliver, Pau Vallvé i Sanjays, entre altres, i demà passaran pels diversos escenaris CARLA, Eef Barzelay & Senior i el Cor Brutal, Le Petit Ramon o Xarim Aresté.  

Joan Miquel Oliver. Foto: Xavier Mercadé


Un dels plats forts del popArb d'enguany és l'espectacle inèdit de Senior i el Cor Brutal amb Eef Barzelay. Aniran dues passes més enllà del concert que van compartir al cicle BandAutors, i prometen que sorprendrà: Senior interpretarà quatre cançons del folk americà en valencià, mentre que Barzelay farà el mateix amb el folklore valencià, però en anglès.

Joan Miquel Oliver no es vol perdre la cita i serà al festival aquesta nit presentant Pegasus (Sony, 2015), i compartirà escenari amb Coriolà, l'espectacle Anarquia és independència Manos de TopoPau Vallvé i Sanjays també actuaran avui, portant els seus respectius treballs: l'últim disc del cantautor, Pels dies bons (autoeditat, 2014), i el darrer llarga durada dels empordanesos, Food and Milk for our Babies (BankRobber, 2015). 

Des de l'organització es llança un repte musical, en què es farà una sorpresa a tots els assistents, preparada per Albert Miralles, d'iCat.cat, i Dani Vega, de Mishima. La nit del caballo cantador és una nit d'improvisació on participaran Manos de Topo, Guillamino, Estel Boada i Betty Belle, i Enric Montefusco porta la seva proposta particular, lluny de Standstill, per fer una versió més íntima dels temes de la banda.

Demà la proposta del festival es completa entre altres amb CARLA, la germana petita de Joana Serrat; el pop ràpid de Camp David; els mallorquins Da Souza amb els sons de la bossanova, i Ferran Palau presentant Santa ferida (Halley Records, 2015). 

També serà l'ocasió de veure Leonmanso i Le Petit Ramon, que torna a la càrrega després d'un merescut descans, presentant el seu doble disc, on pot trobar de tot. Núria Graham interpretarà el seu darrer treball, Bird Eyes (El Segell del Primavera, 2015), i The Excitements aportarà el toc de música negra al festival. The New Raemon, The Seihos i Xarim Aresté completaran la proposta de la nit de dissabte.
Arxivat a: Enderrock, popArb, última edició, Arbúcies, festivals