Els catalans del Primavera Sound

Els representants de l'escena independent local

| 28/05/2015 a les 07:00h

Quasi una quarantena de bandes de diversos estils com l'electrònica, el pop i el folk participaran al llarg dels propers dies a la cita de la capital catalana. El cartell confirma que la quinzena edició del Primavera Sound continua apostant fort pels grups de casa. Així ho demostren noms com Núria Graham, Miquel Serra, Les Sueques, Mourn o Joan Miquel Oliver.
Miquel Serra Foto: Xavier Mercadé

Malgrat la quantitat de caps de cartell enlluernadors que any rere any desfilen pels escenaris del Primavera Sound, els programadors del festival no deixen enrere les formacions locals. Repassem la llista dels grups que actuaran al que ja és un dels festivals més importants d'àmbit europeu.

Els electrònics Ocellot seran els encarregats de llançar el tret de sortida de dijous als concerts del Parc del Fòrum. La jornada ve carregada d'energia: també es podrà escoltar el mètal d'Exxasens i, ja de matinada l'original proposta de The Suicide of Western Culture, que després de voltar per Europa es converteix en el flamant nou fitxatge d'El Segell del Primavera, amb qui s'espera que aviat tregui nou disc. El mateix dia Sant Miquel oferiran un concert intimista a la Botiga del Primavera.

Divendres serà el torn de Les Sueques i The Zephyr Bones al Parc de la Ciutadella. Al Fòrum hi haurà Núria Graham, que enguany estrena Bird Eyes (El Segell del Primavera, 2015), un disc marcat pel folk detallista. També s'hi podrà veure el productor de culte bRUNA, els joves Sunny Graves  i els experimentals Exoteric Conten. Completen les actuacions del dia dos illencs, el menorquí Miquel Serra i el mallorquí Joan Miquel Oliver, ja en solitari després de la dissolució d'Antònia Font. Marc Piñol hi posarà el toc electrònic, i també actuarà dissabte 30 amb el seu projecte paral·lel C.P.I.

L'últim dia de festival portarà Germà Aire, Lost Tapes i Ferran Palau a l'escenari del Parc de la Ciutadella. Els veterans Mujeres tocaran per a uns pocs privilegiats al Hidden Stage del Parc del Fòrum, mentre que la resta d'assistennts podran gaudir de l'univers de Joan Miquel Oliver, dels joveníssims Mourn o dels més experimentats Nueva Vulcano. Opatov i Neleonard són altres propostes de la jornada. Pel que fa a l'electrònica, estarà representada per JMII, mentre que el tancament de la cita, com és habitual, anirà a càrrec de Dj Coco.

Més música diumenge 31
Les actuacions principals als escenaris del Parc del Fòrum tancaran la matinada de dissabte a diumenge, però per als que encara es quedin amb ganes de més, tindran l'oportunitat de veure els directes de Gúdar i Jessica & The Fletchers al Parc de la Ciutadella a partir de les 14 h. A la nit, el festival tancarà definitivament les portes fins l'any vinent amb els concerts a la sala Apolo de Salvaje Montoya, The Saurs, Greus i Dulce Pájara de Juventud. Per a més informació i els horaris de les actuacions podeu consultar el web del Primavera Sound.
Arxivat a: Enderrock