50 anys del pas dels Beatles per Catalunya

Quatre relats inèdits inspirats en l'únic concert dels Beatles a Catalunya a la revista de juny

| 11/06/2015 a les 15:00h

Aquest juliol se celebrarà el 50è aniversari de l'únic concert que els Beatles van fer a Catalunya. El 3 de juliol del 1965, en ple franquisme, els de Liverpool omplien la Monumental de Barcelona. A la revista Enderrock del mes de juny volem reviure des de la ficció aquella nit, de la mà de quatre relats inèdits i cinc il·lustracions.


Fragment de la il·lustració publicada a la revista 'Enderrock' 237. Autor: Roger Padilla


Fa cinc anys Enderrock va dedicar un número especial als Beatles i la seva relació amb Catalunya, acompanyat de Submarí pop (EDR Discos, 2010), un disc on grups actuals del panorama català versionaven algunes de les cançons dels de Liverpool. 

Aquest cop, 50 anys després del mític concert a la Monumental de Barcelona, la revista ha unit quatre parelles per reviure aquells fets des de la ficció. Quatre escriptors i cinc il·lustradors volen transportar els lectors a la nit màgica i històrica que es va viure a Barcelona, considerat el concert més multitudinari de la gira europea de la banda durant el 1965. 

La imatge que obre el reportatge és obra de Roger Padilla, guitarrista de Manel. Entre els relats hi descobrim una història plena d'escarabats de la mà del periodista i escriptor Jordi Nopca i il·lustrada per Carla Serrat (Carla), que destapa la seva faceta com a il·lustradora: "He creat un personatge malaltís i fosc, que viu dins aquesta 'malaltia' de la qual Nopca parla, que l'autor construeix", explica. 

Jordi Sierra i Fabra fa un avançament del llibre Sóc una màquina! en el seu relat, que Anna Grimal ha plasmat al traç. Jordi Cussà signa la tercera història, escrita per a l'ocasió: "Conte amb coda", plasmada gràficament per la il·lustradora Carla Aledo

Mercè Canals ha dibuixat la darrera història, signada per Bel Olid, escriptora i presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, habitual companya de Canals. A través d'aquests relats de ficció, la revista de juny ens transporta als fets del juliol de 1965. 

Arxivat a: Enderrock