Maria Betriu publica nou disc

Dissabte 20 de juny el presenta a la Nova Jazz Cava de Terrassa

| 13/06/2015 a les 14:59h

Maria Betriu canta estàndards de jazz es va publicar el passat 30 de maig de la mà de Temps Record. El repertori està format per estàndards arranjats i traduïts al català, que naveguen entre el jazz, la bossa nova, el bolero, el swing i la balada. Josep M. Farràs a la trompeta, Federico Mazzanti al piano, Ramón Grimalt al contrabaix, Adrià Font a la bateria, Arnau Gil a la guitarra, Haizea Martiartu al saxofon i Maria Betriu a la veu han estat els intèrprets d'aquest disc tan especial. A Jazz.cat parlem amb la cantant terrassenca.
Maria Betriu. Foto: Maria Betriu

Enderrock: Després d’un temps fora dels escenaris, torna amb molta il·lusió i ganes. Expliqui’ns una mica com ha anat aquest temps de silenci.

Maria Betriu: Vaig deixar els escenaris i els estudis de gravació amb el naixement del meu segon fill, l'Arnau Gil. Era un moment en què la feina m’absorbia molt i no podia gaudir de la família. El seu naixement em va fer replantejar la vida laboral i durant uns anys em vaig dedicar a la família. Aquells anys també em van servir per agafar moltes ganes de tornar a cantar, i va ser justament quan el meu fill Arnau va començar a dedicar-se a la música que em va animar a tornar a cantar. I ara hem posat molta il·lusió i ganes per fer aquest disc, que és un recull de temes de jazz en català.

EDR: Així doncs, vostè l’ha escollit o ha estat el jazz qui l’ha triada?
M.B: Això del jazz ve de lluny. De petita a casa n'escoltàvem molt. Els meus pares eren uns grans balladors de swing. Des del tocadiscos de casa sonaven les grans orquestres americanes i jo ballava amb el pare, que era un gran admirador de Tete Montoliu i sempre em portava als seus concerts. Aquelles experiències em van influir molt. Més endavant anava als concerts de l’antiga Jazz Cava de Terrassa, que era un local amb molta màgia. En aquell temps hi actuava molt Josep Maria Farràs , que es va convertir en un dels grans del jazz del nostre país. I ara, al disc, hem pogut tenir-lo col·laborant en cinc temes. El jazz m’ha acompanyat sempre i sempre l’he inclòs en el meu repertori. Ell em va triar a mi i després jo el vaig triar a ell.


EDR: En aquest treball ve molt ben acompanyada. Com ha estat col·laborar amb talents joves com Arnau Gil i Haizea Martiartu?

M.B: Ha estat una experiència molt enriquidora i de la qual he après molt. Els joves d’ara surten molt ben preparats de les escoles superiors de música i ells, en particular, són molt creatius i tenen un gran domini del llenguatge, el so i la tradició. L’Arnau , a part de tocar-hi la guitarra elèctrica i clàssica, també n’ha estat el productor musical i ha fet els arranjaments. I l’ Haizea n’és la solista principal, amb grans improvisacions.

EDR: Amb l’èxit del Verkami ja es podia intuir la bona acceptació del disc, però per resumir-ho, ha quedat satisfeta amb la rebuda?
M.B: Estem molt contents de les respostes que ens arriben dels que han escoltat el disc. També, que és el més important, estic molt satisfeta del resultat que hem aconseguit. He pogut treballar amb grans músics ( Josep Maria Farràs , Adrià Font , Federico Mazzanti , Ramon Grimalt , Haizea Martiartu i Arnau Gil ) i amb grans professionals que m’han ajudat molt.

EDR: El proper 20 de juny presentarà oficialment aquest disc amb un concert a la Nova Jazz Cava de Tarrassa. A partir d’aquí, quins són els seus plans?
M. B: Poder presentar el disc als clubs, sales i festivals de Catalunya, i si és possible, dels Països Catalans. També m’agradaria poder seguir adaptant temes de jazz al català en un segon disc.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Maria Betriu, Nova Jazz Cava, nou disc