El Grec envaeix Barcelona

Més de 50 concerts fins al 31 de juliol

| 30/06/2015 a les 07:00h

Aquesta nit arrenca una nova edició del Grec, amb Oques Grasses i Obeses amb la Banda Municipal de Barcelona. Després passarà per diversos escenaris de la ciutat un ampli ventall d'artistes musicals i propostes escèniques per a tots els gustos, durant tot el mes de juliol. 

Obeses amb la Banda Municipal de Barcelona. Foto: May Zircus


Durant tot el mes de juliol gairebé una trentena d'artistes musicals passaran pel Grec, el festival d'estiu de Barcelona. Joan Manuel Serrat és un dels plats forts del festival, que oferirà cinc concerts al mateix teatre Grec, aprofitant que celebra cinc dècades de trajectòria musical. 

Aquesta edició no deixa de banda el jazz, que serà protagonista als primers concerts d'enguany. La Masia del Jazz és el cicle que posarà èmfasi en els nous valors de l'escena jazzística catalana: Motis-Chamorro Sextet & Young Jazz Band a partir de demà i fins al 3 de juliol; Lluc Casares Quintet featuring Miguel Rodríguez el dia 4, i la Jove Big Band el 5. 

Guerra és l'espectacle que han preparat Albert Pla, Fermin Muguruza i Raül Fernández, que vol reflexionar sobre la guerra i com ens l'expliquen a través d'un musical interactiu en 3D els dies 13 i 14 de juliol a la sala Barts. 

Un dels plats forts de l'edició és Els Amics de les Arts, que després d'haver cancel·lat el seu concert l'any passat per qüestions de pluja, tornen per recuperar el temps perdut. I no ho fan sols: sortiran a l'escenari acompanyats de la Dream Big Band de Vicens Martín per celebrar els deu anys. 

Molts altres artistes ompliran el mes de juliol de tot tipus de música. Des de l'espectacle d'Oques Grasses i Obeses amb la Banda Municipal de Barcelona, que seran aquesta nit a l'obertura del festival a la plaça de Margarida Xirgu, fins a la Nit de tango: Piazzolla convida Buika, passant per Diego El Cigala, Una nit a Broadway o la nit de corals amb In Crescendo & Cantabile

Els Jardins del Teatre Grec també acolliran un cicle de dotze concerts gratuïts, per on passaran diversos artistes emergents de l'escena catalana. El 2 de juliol obrirà la programació Joan Rovira, i després hi passaran Halldor Mar, Senior, Esther Condal, Solà & Estella, Clara Andrés, Fred i Son, Judit Neddermann, Xarim Aresté, Coriolà, Yacine & The Oriental Groove i Carla

A més de la proposta musical s'hi podrà gaudir d'espectacles de teatre, dansa o circ. La programació completa del festival es pot consultar al seu web, des d'on també es poden aconseguir les entrades per als diversos espectacles.
Arxivat a: Enderrock, festivals, grec, barcelona