António Zambujo inaugurarà el MMVV

El portuguès anirà acompanyat de l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics

| 16/06/2015 a les 15:00h

La 27a edició del Mercat de Música Viva de Vic va prenent forma. Més de 50 actuacions, de les quals prop d'una vintena seran estrenes, formen la programació que tindrà lloc del 17 al 20 de setembre a la capital d'Osona. 

António Zambujo. Foto: Arxiu de l'artista

El concert inaugural del mercat recull l'esperit de la nova edició, i és que enguany el cartell mostra una clara aposta per les descobertes, els nous formats i les estrenes. El tret de sortida de la 27a edició anirà a càrrec del portuguès António Zambujo, considerat una de les estrelles del neofado i renovador del gènere. Juntament amb l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, dirigida actualment per David Pastor, interpretaran un repertori arranjat per a l'ocasió. Afincat a França, Zambujo va actuar fa tres anys al MMVV i torna per la porta gran a inaugurar l'edició d'enguany.

El plat fort seran les estrenes, encapçalades per les novetats discogràfiques d'Aspencat, Ramon Mirabet, Egon Soda, BikimelCanteca Macao, Soleá MorenteBremen, Xabier Díaz, Pistola i Arianna Puello. S'hi sumen Inspira, Mourn, Bremen, La Soul Machine, el debut d'Electrorumbaio, DJ Panko, la coproducció del mercat amb Carles Benavent Ensemble i el duet de copla i flamenc d'Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbanch.

Hi haurà gèneres i formats inèdits, com ara les propostes internacionals de la capverdiana Elida Almeida, la guitarra d’una sola corda del jamaicà Brushy One String i l’electrònica de JoyCut.

A més, els guanyadors del premi Puig-Porret 2014 presentaran Cants oblidats. El llegat dels cantadors gitanos catalans, una coproducció entre el MMVV i el Taller de Músics. 

El desè aniversari de les Cases de la Música se suma a la 27a edició, a banda de les tradicionals programacions de VicSona i Sona 9, i presentarà les propostes de Jo Jet amb Maria Ribot i Estel Solé, Eduard GenerThe Outside Hours, Sense Sal i Ojo de Buen Cubero a la plaça de la Catedral (divendres 18 de setembre).
 
Per tal de millorar l'experiència al mercat, tant pel que fa a programadors com a públic, la programació es presentarà a través d'itineraris amb abonaments a preus especials, vertebrats en funció dels diferents gèneres, formats i estils.
Arxivat a: Enderrock, festivals, MMVV, Mercat de Música Viva, Vic