CaboSanRoque, música i tecnologia al Sónar

Una aplicació per iPad permet tocar un dels artilugis de la banda, els Tres Tristos Trons

| 19/06/2015 a les 07:00h

La recerca continuada de CaboSanRoque de produccions sonores a partir d'objectes quotidians i industrials se suma a la innovació i tecnologia musical que aplega el Sónar. Laia Torrents i Roger Aixut, actuals components de la formació, presentaran el seu darrer treball 12 rounds (Chesapik, 2014) i al Sónar +D posaran en marxa una aplicació perquè els assistents també puguin interactuar amb un dels seus instruments patafísics.

CaboSanRoque. Foto: Frederic Navarro


L'aparador de la música més tecnològica i innovadora ja va portar CaboSanRoque al cartell d'altres edicions, concretament l'any 2010 juntament amb el projecte de l'Orquestra Mecànica de la França Xica. Enguany, però, la formació anirà acompanyada dels so industrial dels Tres Tristos Trons: "El tríptic de fusta està fet a partir d’un bagul que havia passat vuit anys al nostre taller sense cap glòria destacada fins fa un any. Hi ha mig crani de gos mexicà, una màquina d’escriure marca Patria, una espiral d’un rellotge de paret...".

L'artilugi està present al seu cinquè disc, 12 rounds (Chesapik, 2014), que presentaran dissabte 20 (20.30 h) al Sónar de Dia. Però el festival va més enllà dels concerts i CaboSanRoque han col·laborat amb l'aplicació Conductr en un nou projecte: HiLo. Es tracta d'una app que converteix l'iPad en un instrument a través del qual els assistents podran tocar i programar els Tres Tristos Trons.

Tothom qui vulgui es podrà acostar per provar-ho i a més, CaboSanRoque dues actuacions diàries amb composicions creades per a l'ocasió: avui divendres 19 (12 h i a les 20 h) i dissabte 20 (12 h i a les 20 h).
 
Arxivat a: Enderrock, 12 rounds, CaboSanRoque, Sónar