Joan Dausà. Foto: Xavier Mercadé
Les cançons del segon disc de
Joan Dausà On seràs demà? (Cameo, 2014) arriben al Born de Cançons en un format intimista que mostra la intensitat i tendresa com les va concebre. Temes plens d'ànima i sensibilitat que casen a la perfecció amb la darrera DO escollida de la temporada: Conca de Barberà. La música del santfeliuenc maridarà amb tres vins de la varietat autòctona de la zona, el Trepat.
Trepat del celler Carles Andreu. Foto: Arxiu Emovins
Una de les varietats que podran degustar els assistents es tracta d'un vi negre amb un gust de fruites confitades, un toc de regalèssia i un final elegant del celler Carles Andreu, una de les famílies que conrea una de les collites més tradicionals de la comarca.
Negre de Folls del celler Vins de Pedra. Foto: Arxiu Emovins
La segona proposta que acompanyarà la música de Dausà és un vi negre fresc i afruitat, Negre de Folls, que reuneix tres varietats que formen part del territori: la garnatxa, el trepat i l’ull de llebre. El celler Vins de Pedra està ubicat a Montblanc en un espai molt emblemàtic, el rebost d'una de les torres de la muralla medieval de la ciutat, que es pot visitar tot degustant els seus vins.
Arnau del celler Rendé Masdéu. Foto: Arxiu Emovins
El darrer de la tríada es tracta d'un vi del celler familiar Rendé Masdéu batejat com a Arnau, que neix a la vinya plantada a tocar de la muralla del monestir. S'elabora amb gran cura i perfeccionament pel que fa a la tradició, però també aprofitant els tractaments més moderns per tal d'elaborar el producte.