Els Quicos, premi Nacional de Cultura

"Per l'èxit en la tasca de recuperació i difusió del patrimoni musical popular i tradicional de la Catalunya Sud"

| 18/06/2015 a les 14:59h

Quico, el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han assolit la màxima distinció cultural amb el Premi Nacional de Cultura en la categoria de música, atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). La cerimònia de lliurament es va celebrar ahir al vespre al Teatre Romea de Barcelona.

Quico, el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Foto: Carles Rodríguez

L'emblemàtic grup de les Terres de l'Ebre, amb més de vint anys de trajectòria, ha rebut el premi CoNCA "per l’ èxit en la tasca de recuperació i difusió del patrimoni musical popular i tradicional de la Catalunya Sud". Segons el cantant, Arturo Gaya: "Els premis són una espenteta per continuar endavant. Portem 23 anys de camí i en aquest país no és gens fàcil treballar per la cultura, i encara molt menys fer-ho des d'un territori allunyat de tots els centres on es decideixen les coses importants".

A banda dels Quicos també han estat guardonats Josep M. Cadena, Guillermina Coll, Núria Espert, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, la Fundació Privada Espai Guinovart, Francesc Parcerisas, Amèlia Riera i Jaime Rosales.
Arxivat a: Enderrock, quico el célio el noi el mut de ferreries, quicos, premis CoNCA