El cinema i la música junts a Peníscola

Albert Palau homenatja el compositor Miguel Asins Arbó

| 23/07/2015 a les 07:00h

El festival de jazz de Peníscola recupera Miguel Asins Arbó, el famós compositor de bandes sonores per a directors com Luis García Berlanga i Manuel Mur Oti. L'Albert Palau Octet seran els encarregats d'oficiar la cerimònia, que tindrà lloc al Palau de Congressos de la localitat valenciana el dijous 30 de juliol a les 23 h. 
Albert Palau. Foto: Arxiu Enderrock

Albert Palau
recupera Miguel Asins Arbó, compositor de bandes sonores per a pel·lícules de directors com Luis García Berlanga i Francisco Regueiro. El festival de jazz de Peníscola allotjarà aquest concert, amb el qual l'octet dirigit pel pianista col·laborarà amb la cantant Elma Sambeat. El dijous 30 de juliol a les 23 h el Palau de Congressos de Peníscola allotjarà el concert.

El repertori que oferirà la banda farà un repàs a l'obra d'Asins Arbó, recuperant temes de pel·lícules dirigides per Jesús Fernández Santos, Roberto Fizz, Manuel Mur Oti i Berlanga, entre d'altres. D'aquesta manera, les cançons de films com Plácido (1961), El verdugo (1963), El buen amor (1963) i Un atraco de ida y vuelta (1968) hi tindran cabuda. Val la pena dir que les peces d'aquest compositor sempre han navegat cap al jazz, però adaptar-les fidelment a aquest gènere ha estat tot un repte per a Palau

Sigui com sigui, el pianista ho ha aconseguit, amb un repertori versàtil i ben adaptat, que torna Asins Arbó a l'escenari però sempre deixant clara l'empremta dels músics que el recuperen. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Cinema, Miguel Asins Arbó, Jazz, Albert Palau, Penyíscola, Cine