Les clàssiques nits de Girona

Tret de sortida per al Festival Nits de Clàssica de Girona

| 26/06/2015 a les 06:59h

Aquest divendres 26 de juny s'inaugura la quarta edició del Festival Nits de Clàssica, que tindrà lloc a la ciutat de Girona fins al 15 de juliol. Començarà amb quatre actuacions durant aquest cap de setmana i amb gran expectativa, ja que algunes de les actuacions ja tenen les entrades exhaurides. 
Pierre Boulez

La música clàssica impregnarà molts dels racons més bells i interessants de la ciutat de Girona a partir d'aquest divendres 26 de juny amb motiu de la celebració del Festival Nits de Clàssica. Hi han previstes tretze actuacions amb artistes provinents de tot Europa i de casa nostra.

El primer concert tindrà lloc aquest divendres 26 de juny a càrrec del músic valencià Juan de la Rubia, que oferirà un recital d'orgue a la Catedral de Girona. El dissabte 27 i el diumenge 28 serà el torn dels concerts Obertura! al claustre de Sant Domènec, organitzats en col·laboració amb les Joventuts Musicals de Girona, on es descobriran joves talents i formacions vinculades a la ciutat. I ja el diumenge tindrà lloc la inauguració oficial amb l'actuació de Rinaldo Alessandrini i el Concert Italiano, que oferiran un recital de madrigals d'autors com Monteverdi i Merula, entre d'altres.

A partir de la setmana següent els concerts s'aniran celebrant més espaiadament al llarg de quinze dies, entre els quals destaquen l'actuació de la soprano anglesa Emma Kirby acompanyada al llaüt per Jakob Lindberg, que tindrà lloc al claustre de del Monestir de Sant Daniel, o l'homenatge que es retrà al compositor Pierre Boulez amb motiu del seu norantè aniversari a càrrec del pianista Miquel Villalba i del Quartet Tana. El concert de clausura l'oferirà la Jove Orquestra Nacional de Catalunya el 15 de juliol. Els interessats més val que s'afanyin, perquè moltes de les actuacions estan a punt d'exhaurir les entrades. Tota la informació aquí
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Festival Nits de Clàssica, Girona