Tarda catalana a Nova York

Sílvia Pérez Cruz, La iaia, Guillamino i Oques Grasses actuaran al Central Park

| 28/06/2015 a les 07:00h

El parc més emblemàtic de Nova York acollirà per segon any consecutiu artistes catalans en el marc del SummerStage Festival. Batejat com a Catalan Sounds on Tour, l'Institut Ramon Llull acosta una mostra de música catalana a l'altra banda de l'oceà. 
Sílvia Pérez Cruz Foto: Clara Bellés

Tot va començar l'any 2013 quan l'Institut Ramon Llull (IRL) va convidar la directora artística del SummerStage Festival, Erika Elliot, al Mercat de Música Viva de Vic i a la Fira de Tàrrega, perquè descobrís l'oferta artística de casa nostra. A partir d'aquí, l'any passat l'IRL va portar Txarango, Mishima i Heabirds al centre de Nova  York, on van assistir prop de 5.000 persones. 

Enguany una nova representació catalana actuarà al Central Park, a la jornada batejada com a Catalan Sounds on Tour, que començarà a les 14 h i s'allargarà fins a les 19 h. Estilísticament es tracta d'una mostra heterogènia, que es mou des de la cançó d'autor fins al soul, el pop i el reggae més festiu. 

Sílvia Pérez Cruz és una de les cantants amb més projecció internacional, i de fet no serà la primera vegada que aterra a la ciutat nord-americana, com en el cas de Guillamino, que ha portat el soul més eclèctic arreu d'Europa i Amèrica.

Oques Grasses van anomenar la seva nova gira Living in the hol·les, i van fer parada al Regne Unit ara fa un parell de mesos. No en va, ara enfilen més amunt per ensenyar els aires més festius de la trobada. Per la seva banda, els també osonencs La iaia oferiran pop autèntic amb les sonoritats més electròniques que desprèn el seu darrer disc, On és la màgia? (Música Global, 2014). 
Arxivat a: Enderrock