La clàssica amenitza els Pirineus

Un total de 27 municipis allotjaran els concerts del festival

| 02/07/2015 a les 07:00h

Del 3 de juliol al 30 d'agost el Festival de Música Antiga dels Pirineus arriba a la 5a edició i ofereix 55 concerts dividits per un total de 27 municipis del nord de Catalunya. El Quartet Casals (3, 4 i 5 de juliol), el llaütista Hopkinson Smith (16 i 17 de julio) i l'Euskal Barrokensemble (21 i 22 d'agost) són alguns dels noms del cartell.

Arnau Tomàs Foto: Arxiu Aglae Música
El 5è Festival de Música Antiga dels Pirineus ocuparà 27 municipis del nord de Catalunya per oferir una contundent i diversa programació d'aquest gènere musical. Tremp, Andorra la vella, la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Sort són alguns d'aquests municipis, per on artistes d'arreu oferiran la seva música del 3 de juliol al 30 d'agost.

El Quartet Casals inaugurarà el FeMAP al Claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell, situat a la Seu d'Urgell, la nit del divendres 3 de juliol. L'agrupació, formada per Arnau Tomàs al violoncel, Jonathan Brown a la viola i Albert Tomàs i Messun Hong als violins, mostrarà el seu repertori ple de composicions de Bach, Mozart i Beethoven. La seva primera parada és a la Seu d'Urgell, però el 4 i 5 de juliol actuaran a Puigcerdà i a Bossòst, respectivament. 

Les orquestres juvenils també tenen un espai important al festival. Com a exemple trobem el Cor Infantil Amics de la Unió, que oferirà un total de 5 concerts repartits entre l'11 i el 12 de juliol, i l'Orquestra del Teatre Instrumental & Cor de Cambra de l’EMM de Berga, que també actuaran aquests dies. 

Però l'oferta del festival no acaba aquí. La gastronomia també té un espai als Pirineus. Mostra d'això són les jornades FeMAP Gastrofilm que tindran lloc a la Seu d'Ugell (29 de juliol), Puigcerdà (30 de juliol), la Pobla de Segur (28 de juliol), Sort (27 de juliol) i Bagà (31 de juliol). Les degustacions vindran acompanyades per explicacions dels productors gastronòmics i una projecció documental gràcies a la col·laboració amb Mostremp (Mostra de Cinema Rural del Pallars).

A banda d'això, l'organització del festival juntament amb l'UdL convoquen el curs "Passió per Bach: una aproximació humana i musical", inclòs a la XXIII Universitat d'Estiu de la UdL. Dirigit a persones de més de 50 anys, el curs s'impartirà a l'Espai Centre Cultural les Monges de la Seu d’Urgell. Enguany, a més a més, torna el curs del Festival de Música Antiga dels Pirineus 2015, dirigit per Fahmi Alqhai i impartit a l'Escola Municipal de Música de Berga. 

Per a més informació sobre horaris, localització i entrades dels concerts i cursos, dirigiu-vos al web oficial del festival. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz