Geografia de la rumba catalana

L'exposició de Grup Enderrock i Forcat s'instal·la aquest juliol a Mataró

| 02/07/2015 a les 19:30h

Des d'avui i fins el proper 31 de juliol es pot visitar a la biblioteca Antoni Comas de Mataró l'exposició Geografia de la rumba catalana. L'exposició recull material fotogràfic que els darrers anys s'ha anat publicant a les revistes Sons de la Mediterrània i Enderrock.

Joan Calabuig i Rafael Salazar al front marítim de Mataró. Foto: Juan Miguel Morales

Amb imatges de Juan Miguel Morales i textos de Jordi Martí Fabra, la mostra Geografia de la rumba catalana és un itinerari possible a partir dels retrats de diversos artistes de la rumba catalana en els seus espais emblemàtics: Peret, Toni Valentí, Los Manolos, Tío Paló, Ai Ai Ai, Tekameli, Johnny Tarradellas i Chacho, entre altres, en espais significatius de Lleida, Perpinyà, Figueres, Mataró i els tres barris 'rumbers' de Barcelona: Gràcia, el Portal i Hostrafrancs. Aquesta exposició, produïda entre Enderrock i Forcat, es va poder veure per primera vegada el novembre passat al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, en el marc de la Diada de la Rumba.

La mostra s'ha inaugurat aquest dijous 2 de juliol a les 19 h a Mataró, a partir d'una xerrada sobre la rumba coordinada pel director del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i amb Rafalitu Salazar i Txarly Brown, que han presentat també l'espectacle La rumba té molt poder. El concert reunirà Mataró Rumba All Stars i Achilifunk Sound System, amb convidats especials, el proper 27 de juliol al passeig del Callao de Mataró, en el marc de la festa major de les Santes.
Arxivat a: Enderrock, Forcat, Enderrock, rumba catalana, Mataró