El Riu que vol ressonar

5a edició del Festival Riubombori

| 03/07/2015 a les 14:59h

El Festival Riubombori de l'Espluga de Francolí arriba aquest dissabte 4 de juliol a la cinquena edició. L'Associació Cultural Jordi Francolí és l'encarregada d'organitzar el festival en record del desaparegut cantautor espluguí Jordi Francolí, amb la intenció de donar a conèixer propostes properes. 
Sandra Sangiao Foto: Stephane Burlot

Compte enrere per a la 5a edició del Riubombori, el festival de grups i cantautors de la Conca, que tindrà lloc dissabte 4 de juliol. L’escenari s’instal·larà, com en les últimes edicions, al Jardí dels Francolins de l’Espluga, per on a partir de les 19 h i fins ben entrada la matinada passaran una dotzena de formacions. El 5è Riubombori es manté fidel als seus orígens i combina grups i cantautors de la Conca amb músics procedents d’altres comarques.

Sandra Sangiao, que havia col·laborat amb en Jordi els primers temps, actuarà acompanyada d'alguns components de la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra en la que serà la gran atracció del cartell. Altres propostes destacades seran l'actuació del projecte Bandulimenjant de Joan Boada , una de les ànimes del grup La Carrau, o el cantauror tarragoní Fito Luri. La resta del cartell el completen la Batucada dels Diables de l'Espluga, Xavier Iborra, Anatòlia i les 6 Guineus, Laia i les Abraçades Àrtiques, Marc Freixas i Albert Gàmez i Origen . Tancarà el Festival la sessió musical del discjòquei Alexandre Bonanit

Durant tota la jornada l’oferta musical es combinarà amb activitats paral·leles com tallers de pintacares per a infants, intervencions artístiques, parades d’artesania i propostes gastronòmiques que inclouen sopar ecològic i de proximitat, cervesa artesana i vins de la DO Conca de Barberà. Des de La Cultural s’aposta per treballar l’àmbit territorial, descobrir noves propostes de qualitat i acostar la música a la gent. L’objectiu és que el Riubombori esdevingui un espai on descobrir però també on veure evolucionar els diferents projectes musicals.
Arxivat a: Enderrock, La Cultural Jordi Francolí, Sandra Sangiao, Riubombori