La música que triomfa a cada ciutat

Spotify llança un mapa interactiu que analitza les cançons més escoltades

| 15/07/2015 a les 15:00h

La plataforma de reproducció musical Spotify ha creat un mapa interactiu que permet descobrir quines són les cançons més populars en més de mil ciutats d'arreu del món. Si bé el gènere més escoltat al planeta és el hip hop, als Països Catalans destaquen els artistes locals, molt populars a les seves respectives zones.
Acció Foto: Arxiu RGB

Els gustos musicals dels habitants de més de mil ciutats d'arreu del món han sortit a la llum gràcies a una recopilació que ha fet l'aplicació Spotify. El Musical Map, com l'anomena la plataforma, s'ha creat posant l'accent en la música distintiva de cada zona, és a dir, la que s'escolta en una localitat en particular i no de manera tan freqüent a les altres. Les dades s'aniran actualitzant cada dues setmanes, així que es podrà anar seguint l'evolució dels gustos dels usuaris.

Quina música s'escolta als Països Catalans?
A Barcelona Els Catarres, Txarango i Blaumut ocupen els primers llocs de la llista, mentre que els gironins es decanten per Acció, Germà Negre i Crossing. La rumba mana a Tarragona, amb la col·laboració entre Vergüenza Ajena i La Pegatina a la cançó "Vengo con sueño" coronant la llista, i Pepet i Marieta seguint-los de prop. A Lleida, "Final feliç" i "Je t'aime" i de La Terrasseta de Preixens són les cançons més populars.

A València, el tema més escoltat és "Sentiment" d'El Viatge de Elliot, i el segueixen tres temes de La Gossa Sorda, dos d'Auxili i un d'Aspencat. Més o menys els mateixos grups triomfen a Castelló, on cal afegir Zoo a les primeres posicions. 

De les illes només hi ha informació sobre Mallorca, on novament es para molta atenció als artistes locals: Anegats, Tomeu Penya i Antònia Font. A més del mapa, en aquest enllaç podreu trobar les llistes musicals que recopilen les cançons més reproduïdes pels usuaris.

Arxivat a: Enderrock, spotify, rànquing