Sopa de Cabra actuen al Festival de la Porta Ferrada

Aquest vespre tindrà lloc el primer concert de la gira '3, 2, 1...'

| 18/07/2015 a les 07:00h

La gira de tres únics concerts de Sopa de Cabra començarà aquest dissabte 18 de juliol al festival de Sant Feliu de Guíxols. Porta Ferrada rebrà la banda gironina amb una escenografia de grans dimensions.

Sopa de Cabra. Foto: Xavier Mercadé


A la revista Enderrock 238 de juliol Sopa de Cabra obria les portes del seu local d'assaig a Montfullà (el Gironès) per conèixer la base d'operacions i els detalls del nou retorn de la banda. Fa 15 anys que no han publicat nou material, i des del 2011 no se'ls havia tornat a veure plegats als escenaris. El renaixament dels gironins va començar ben amunt amb un concert sorpresa en un terrat de Girona, inaugurant així el festival Strenes.

El repte no només serà defensar un tastet de les cançons del nou disc que estan preparant. L'escenografia hi tindrà un paper crucial, i l'han concebuda juntament amb l'empresa Cube (StandstillExtremoduroAlbert Pla), a més d'un muntatge audiovisual a càrrec de l'empresa Dlux (Mar i Cel o l'òpera La Veronal).

Explica Josep Thió (guitarra i compositor): "Volem fer més que música, serà un espectacle audiovisual. Hi haurà una pantalla de 52 metres quadrats a l'escenari, amb vídeos fets expressament per a algunes cançons i una realització en directe... Serà el millor que podem oferir. No hi ha gaires espais on poder fer aquest muntatge, ni el podrem dur fàcilment a tot arreu, ja que l'escenari s'ha de muntar el dia abans, amb tres o quatre camions per transportar-ho tot".

La primera parada serà aquest dissabte 18 de juliol a Sant Feliu de Guíxols (Festival de la Porta Ferrada), més tard actuaran a Les Santes de Mataró (24 de juliol) i el 7 d'agost al Festival Internacional de Música de Cambrils. "El 2011 vam vestir l'escenari per crear una festa de celebració dels 25 anys com a banda. Ara construïm un projecte que ens exigeix més coses que mai, tant en la música com en l'espectacle", valora Gerard Quintana (veu i compositor).

Arxivat a: Enderrock, nou disc, sopa de cabra, festivals, portada ferrada, retorn