Els dissabtes d'estiu Catalunya Ràdio homenatja Jordi Tardà

L'emissora emetrà també un programa especial dels 15 anys del Sona 9

| 21/07/2015 a les 06:59h

El programa més veterà de la ràdio pública catalana, Tarda Tardà, ha estat 30 temporades apropant als oients les novetats del rock. La matinada del passat 1 de març el director i presentador de l'espai radiofònic Jordi Tardà va morir a causa de problemes respiratoris.
Jordi Tardà Foto: Juan Miguel Morales

Des de Catalunya Ràdio volen recordar el llegat del periodista amb l'especial 30 anys de Tarda Tardà aquest estiu. D'altra banda, coincidint amb els 15 anys del concurs Sona 9, Catalunya Ràdio (diumenges, 20 h) i iCat.cat (dilluns, 21 h) emetran un programa especial d'estiu amb els grups més destacats de la trajectòria del certamen i els 18 grups classificats enguany, conduït pel periodista musical Lluís Gendrau. 

Els oients de Catalunya Ràdio podran tornar a escoltar el lema que el periodista deixava anar sovint al seu programa, "Paraula de Stone". Jordi Tardà és el cronista català que ha apropat la història del rock a les llars catalanes, no només a nivell musical, sinó com un estil de vida. El director de Tarda Tardà va marxar el primer de març, i precisament aquest any el programa complia 30 anys en antena: era el programa més veterà del seu gènere a Europa. 

Va ser Tardà qui va anunciar abans que ningú la mort de Freddie Mercury (Queen), i qui va poder estrenar en exclusiva noves cançons d'U2 i tota l'activitat que envoltava Bruce Springsteen o els Rolling Stones, entre altres. 

L'espai 30 anys de Tarda Tardà recull els millors moments del programa, una tasca difícil tenint en compte que ha acumulat trenta temporades. Del 25 de juliol al 29 d'agost, cada dissabte de 20 a 22 h s'emetrà el programa a Catalunya Ràdio, i els dies que hi hagi partit de futbol es podrà seguir a través del web de l'espai radiofònic. 

La ràdio musical més estiuenca
A banda de 30 anys de Tarda Tardà, Catalunya Ràdio emetrà un altre viatge musical. De dilluns a divendres (de 21 a 22 h), el periodista Xavier Solà presenta Rúting, on a través de les ciutats natals de diversos artistes l'oient es podrà capbussar en un itinenari turístic sonor: d'excursió a Constantí amb Els Pets, a Roma amb Eros Ramazzotti, a Liverpool amb Beatles o bé a Montcada i Reixac amb La Pegatina

El Sona 9 també bufarà les espelmes a les ones de Catalunya Ràdio amb un programa especial pels 15 anys els diumenges a les 20 h (i a iCat.cat els dilluns a les 21 h). A banda de conèixer els 18 classificats de l'edició d'enguany, els grups més destacats de la trajectòria del certamen visitaran el programa com ara Empty Cage, La iaia, Manel, Macedònia, Rauxa, Clara Andrés. El 23 d'agost Els Amics de les Arts seran els protagonistes de l'emissió, coincidint amb els deu anys del grup. 

La música no s'apaga durant les vacances, i iCat.cat ja ha presentat també la graella d'estiu, on es podrà escoltar la selecció personal d'Albert Puig al programa Delicatessen o bé la selecció personal del cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà, a El celobert d'estiu.
Arxivat a: Enderrock, ràdio, catalunya ràdio, jordi tardà