Concert inèdit al Born per celebrar la Diada

'Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica' repassarà l'imaginari col·lectiu musical català

| 22/07/2015 a les 12:00h

El Born Centre Cultural de Barcelona celebrarà la Diada Nacional de Catalunya al voltant de l'himne que ens identifica com a poble, "Els Segadors". L'activitat central serà el 8 de setembre, el concert Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica, on diversos intèrprets com ara Miquel Gil, Arnau Tordera (Obeses) o Roger Padullés actuaran acompanyats de la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya

El Born Centre Cultural. Foto: Xavier Mercadé


“La Santa Espina”, “El cant de la senyera”, “L'estaca”, “Bac de Roda” o “La muixeranga” són cançons populars que configuren la identitat del poble català. Considerades himnes oficiosos del nostre país gràcies a la memòria col·lectiva, formaran part del repertori del concert que culminarà amb "Els Segadors". La darrera té els seus orígens en una cançó eròtica que es cantava al segle XVII, tal com s'explica al documental Bon cop de falç. La història de l'himne.

L'actor i músic Joan Crosas presentarà l'espectacle, que anirà a càrrec de la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya. Francesc Cassú, director de la formació, s'ha encarregat dels arranjaments de les peces, juntament amb Adrià Barbosa. Modernitat i tradició, la formació està integrada per instruments de corda tradicionals i el so de la cobla. Sobre aquest coixí musical, diferents intèrprets dels Països Catalans posaran veu a la quinzena de cançons: Miquel Gil, Arnau Tordera (cantant i compositor d'Obeses), el tenor Roger Padullés, Mariona Sagarra, Jordi Fàbregas (El Pont d'Arcalís) i la Coral Cantiga.

El Born Centre Cultural celebrarà la Diada uns dies abans amb Quinze himnes i una cançó eròtica, concretament el 8 de setembre. Serà un espectacle inèdit, però hi haurà dues sessions a les 20 h i a les 22 h. Les entrades ja es poden adquirir a través d'aquest enllaç.
 
Quinze himnes i una cançó eròtica és una producció de L’Avenç, Grup Enderrock i Clack per al Born Centre Cultural, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Metalquímia.

Setembre cultural amb "Els Segadors"

L'himne nacional de Catalunya serà l'eix central temàtic de la programació de setembre del Born CC. És per això que al llarg del mes s'hi instal·larà l'exposició Bon cop de falç. La història d'un himne agafant el relleu del documental que es va estrenar l'any passat i que també es podrà visionar en el marc de la mostra. Comissiariada per L'Avenç, Clack i Grup Enderrock, l'exposició presenta l'himne des d'una perspectiva històrica i el seu ús social a través de material multimèdia. 

El 16 de setembre tindrà lloc una taula rodona per reflexionar si "Els Segadors" hauria de seguir com a himne Nacional de Catalunya o si s'hauria de canviar. A més, al llarg del cap de setmana es programarà activitats infantils i també rutes urbanes per diversos escenaris del setge de 1714.
Arxivat a: Enderrock, onze de setembre, born centre cultural, diada, de catalunya