No hi ha qui els pari

La llegenda de Sangtraït reneix al Rock Fest BCN

| 25/07/2015 a les 18:30h

L'esperit de la banda de La Jonquera ha renascut la tarda del dissabte 25 en un concert especial al Rock Fest BCN celebrat al parc de Can Zam de la població de Santa Coloma de Gramenet. Los Guardians del Pont han estat els encarregats de llançar-se a recordar el repertori de Sangtraït davant d'una multitud d'incondicionals. 


Moltes han estat les ofertes que han tingut el Sangtraït per reunificar-se o fer algun concert per recordar el seu llegat. Però totes han estat sempre rebutjades. El Rock Fest BCN també els hi va proposar per la seva segona edició del festival però aquest cop, tal i com va passar al Canet Rock en el concert de la Banda Impossible, van decidir col·laborar com a Los Guardians del Pont, banda que aplega dos excomponents de la banda de La Jonquera (Quim Mandado, baix i veus, i Martín Rodríguez a la bateria) i el veterà rocker Joan Cardoner.
 

 
Abans de pujar a l’escenari tot eren nervis i dubtes sobre la recepció d’aquest repertori al públic de totes les edats que omplia el Parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet. Però només pujar Martín a la bateria i enllaçar amb les primeres notes de “Fortadora d’ànimes”, la gran ovació que va sorgir des del públic va ser d’aquelles que posen la pell de gallina. I amb “El Guerrer” allò ja era tot un oceà de punys i banyes alçades. “Estem recordant el llegant d’una banda històrica. Nosaltres som Los Guardians del Pont però portem a les nostres venes la sang de Sangtraït, com vosaltres!” va dir Quim Mandado abans d’entonar els acords de “Somnis entre boires”. Una actuació més aviat curta, amb només 11 cançons que va acabar amb “El senyor de les pedres”, la ovacionada “El vol de l’home ocell” i, acomiadats amb crits d'independència per part del públic, van dir adéu definitivament amb "Presoner dels errors" del repertori de LGP.
 

 
Qui pensi que el llegat de Sangtraït ha quedat enterrat i oblidat està molt equivocat. Moltes de les seves cançons han quedat a l’imaginari popular i formen part de la cultura musical de diverses generacions.
 
Arxivat a: Enderrock, festivals, rock fest barcelona, sangtraït, los guardians del pont