L'aniversari d'Els Amics arriba al Grec

Acompanyats de la Dream Big Band celebraran 10 anys al festival barceloní i a Cap Roig

| 30/07/2015 a les 07:00h

No hi ha concert d'Els Amics de les Arts on el públic no coregi bona part del repertori: "Jean-Luc" ja s'ha fet gran amb el pas dels anys i la tàctica "4-3-3" no només és efectiva al terreny de joc futbolístic. En plena celebració dels deu anys, el quartet compartiran dalt de l'escenari una trajectòria emocionant. 
Els Amics de les Arts. Foto: Xavier Mercadé

Joan Enric Barceló, Dani Alegret, Eduard Costa i Ferran Piqué són com una tribu apatxe: un conjunt de músics amb un avantpassat comú en forma de cançons. Ara fa deu anys que el quartet es va presentar al concurs Sona 9, i una dècada més tard celebren l’aniversari amb els seus èxits arreu del país. Els concerts que oferiran aquest dijous 30 de juliol al festival Grec de Barcelona i el proper 6 d'agost a la cita de Cap Roig els faran acompanyats d’una big band de somni: vint músics, encapçalats per Vicens Martín, amb qui oferiran un repàs dels temes més coneguts de la trajectòria del grup. 



“Amb Vicens Martín ja vam col·laborar fa un parell d’anys al concert benèfic que organitzem cada any al Teatre-Auditori de Sant Cugat. Va arranjar unes quantes cançons amb una big band formada per estudiants del Taller de Músics i vam veure que tenia molt de potencial" –explica l''amic' Joan Enric Barceló–. Ara el repte és fer un xou-espectacle que tingui un fil conductor, una litúrgia en directe. Nova sonoritat per a les cançons estrella: “Hem fet una tria representativa, amb peces que fa molt que no toquem, com ‘El Codigo da Vinci’, o ‘36%’, un tema que la majoria de fans no han sentit mai en directe, però que és fundacional d’Els Amics de les Arts”.

No serà l'únic acte d'aniversari d'estiu. L'any 2005 Els Amics van debutar al festival Acústica de Figueres a la final de la categoria de cançó d’autor del Sona 9, i compartint escenari amb el guanyadorLluís CartesIxel i Xef. A canvi, es van endur el reconeixement de la votació popular: “A mig camí entre la cançó casolana de Pere Tàpies i el surrealisme de Sisa, la seva actuació es va transformar en una performance amb diapositives i porró de ratafia inclòs, que va revolucionar la plaça Museu Dalí, un lloc ideal per a la seva bogeria musical. De fet, el quartet es va endur àmpliament el vot del públic, amb un 47% de les paperetes recollides”, diu la crònica de l’Enderrock 120. D’aquell debut en fa 10 anys, i per celebrar aquest aniversari Els Amics de les Arts tornaran a l’Acústica per culminar aquest estiu.

Arxivat a: Enderrock, els amics les arts, festivals, aniversari, cap roig, grec