Els 15 anys del Sona 9 a l'Enderrock d'agost

Trau, guanyadors del XIV concurs de maquetes, protagonitzen la portada de la revista

| 31/07/2015 a les 07:00h

La revista Enderrock número 239 (disponible en digital a iQuiosc) està dedicada íntegrament al concurs Sona 9 que enguany celebra 15 anys. Uns 2.000 grups i solistes d'arreu dels Països Catalans han passat per la plataforma musical i fent memòria recollim els moments més emocionants de la història del certamen dalt de l'escenari. Els guanyadors del Sona 9 2014 Trau encapçalen el monogràfic on presentem els 18 classificats de l'edició d'enguany, on d'aquí just un any alguna d'aquestes bandes li agafarà el relleu. A més, per a refrescar-te amb la música emergent, juntament amb la revista s'encarta un disc amb les noves cançons dels finalistes de l'edició passada i un tastet dels protagonistes d'enguany. 

Portada Enderrock 239. Foto: Juan Miguel Morales
 
Com cada estiu, la revista Enderrock no fa vacances: el Sona 9 és el principal protagonista del número d'agost de la revista. El monogràfic d'enguany és doblement especial, ja que el concurs de maquetes compleix 15 anys de planter. Una plataforma en la qual entrenar i desenvolupar un projecte musical per on ja han passat dos mil grups i cantants d’arreu dels Països Catalans.

En plena celebració de la quinzena, al número 239 parlem amb els guanyadors del 2014 Trau. El quartet de Sant Boi de Llobregat publicaran a la tardor el seu primer disc Déu vos guard i el presentaran a la tardor al cicle barceloní Born de Cançons

La proposta lluminosa de Pantaleó (Premi Joventut 2014), l'indie-pop més folkie de Manuela Kant (Premi Èxit 2014) o la revolta artística d'El PezPsiquiatra (Premi Popular 2014) també tenen enllestides noves cançons i a la revista expliquen el procés creatiu i la ressaca post-Sona 9.

#15Sona9
Grups que formen part de la primera divisió de l’escena catalana han passat per la masia del Sona 9. És un orgull veure com han evolucionat i desenvolupat diferents propostes que van fer les primeres passes al certamen: Manel, Els Amics de les Arts, Joan Dausà, Bremen, La iaiaCoriolà, BikimelNyandú, The Mamzelles, per citar-ne alguns, i els que encara han de venir.

És difícil recollir tantes emocions i bons moments, però a la revista trobareu un recull dels millors moments dalt dels diversos escenaris que han fet aflorar els millors records del concurs: 15 anys en 30 imatges.

El present
Com ja és tradició, el monogràfic d'agost presenta els 18 classificats que es disputen l'edició d'enguany. De moment ja hi ha tres semifinalistes (Est Oest, Exili a Elba i Marga Rotger), escollits per votació popular en les fases preliminars, celebrades a l'Espai Jove La Fontana entre els mesos de juny i juliol. La resta de grups són Baluard, Bèstia, Bon Vent, Coet, Edurne Vega, Lausana, Lulamae Blue, Max Saura, Parellop, Pares, Roba Estesa, Roig!, Txaplankat, Vol Menor i Xavalla. El jurat s'encarregarà d'escollir els nou sis grups restants, que s'anunciaran el 24 d'agost a sona9.cat

La mediterrània més folk
El Sona 9 és la plataforma de música emergent de caràcter més pop i en el terreny més folk el concurs Sons de la Mediterrània obre la porta a les sonoritats més folkòriques. La vuitena edició ja té finalistes (Les Anxovetes, Àngela Furquet, Roba Estesa i Xaluq) una edició ben femenina que es resoldrà a la 18a Fira Mediterrània de Manresa. 

El sextet de Puçol Mox van proclamar-se vencedors de l'edició passada i amb nou disc sota el braç, Tuactes i Rebomboris (Mésdemil), expliquen a la revista com han teixit un repertori que mescla malguenya i rock, cant de batre electrificat o una dansà més aviat pop.  
Arxivat a: Enderrock, revista