Sona 9, 15 anys de planter

Un total de 2.000 grups han passat per la història del concurs de maquetes

| 17/08/2015 a les 07:00h

Diuen que en una persona el quinzè aniversari marca el pas definitiu de l’adolescència a l’edat
adulta. El Sona 9 travessa aquest equador i demostra que la marca s’ha consolidat com una doble referència: tant per als artistes que volen fer el pas a la professionalització com per al públic encuriosit que any rere any segueix l’actualitat del concurs amb la voluntat de descobrir, abans que ningú, els
noms del futur. 

Foto: Arxiu Sona 9

Tots sabem que alguns dels grups que formen part de la primera divisió de l’escena catalana han passat per la masia del Sona 9. El que es va engegar com un concurs de maquetes ha esdevingut una plataforma per a nous valors, un planter en el qual entrenar i desenvolupar un projecte musical per on han passat dos mil grups i cantants d’arreu dels Països Catalans.
 
Els resultats són molt agraïts: no només els guanyadors han fet carreres brillants; també han lluït els semifinalistes, que han aprofitat l’embranzida per donar-se a conèixer. Aquest és un fet encoratjador. I això només és possible amb el suport i l’ajuda de molts, que treballen i col·laboren per amplificar aquesta feina i aconseguir que el Sona 9 doni bons resultats.

És un certamen organitzat conjuntament per ENDERROCK, iCat.cat - Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya, amb el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d’Estrella Damm, i amb la complicitat de festivals com el Mercat de Música Viva de Vic, el BAM de Barcelona o l’Acústica de Figueres, a més les Cases de la Música Popular. I també hi ha nous còmplices que s’han sumat a la iniciativa, com el Canet Rock o el Centre Blanquerna de Madrid. 

S’ha acabat l’adolescència, i amb l’edat adulta ha arribat també el moment de repensar les idees: en aquests quinze anys el Sona 9 ha anat evolucionant, i de ben segur que després d’aquesta edició tocarà replantejar el model i actualitzar els paràmetres seguint les coordenades d’un panorama musical
canviant. Sigui com sigui, la voluntat és la mateixa: que floreixin grups a cada instant!
Arxivat a: Enderrock, sona 9, concurs, 15 anys, XV edició