L'imaginari santboià de Trau

Escolta un avançament del seu primer disc, la cançó "Faig tronar"

| 01/08/2015 a les 07:00h

Guanyadors del Sona 9 2014, Trau protagonitzen la portada de la revista Enderrock d'agost. Recuperadors de la de la sonoritat sixtie, el quartet de Sant Boi de Llobregat publicaran a la tardor el seu primer disc Déu vos guard, enregistrat a La Bucbonera Records. 

Trau. Foto: Juan Miguel Morales

Si a l'EDR 81 vam explicar que tornava el pop sixtie amb un veterans del gènere com Els Folls, els guanyadors del Sona 9 2014 Trau prediquen un so més renovat però que beu de referents com SisaPau Riba, o The Beatles. El quartet de Sant Boi encapçala la revista Enderrock 239, un dels premis del certamen, i apunten maneres com a un dels revulsius del nou pop català. A la tardor presentaran el seu debut discogràfic titulat Déu vos guard, la presentació oficial serà al Born de Cançons (19 de novembre) però abans participaran a l'Acústica de Figueres (28 d'agost) i al Mercat de Música Viva de Vic tancant una de les semifinals d'enguany (19 de setembre). 

Amb la revista d'agost s'encarta un recull de cançons dels 18 classificats de la XV edició i també un avançament dels guanyadots del 2014. En el cas de Trau la cançó escollida és "Faig tronar", la qual inclouran al seu nou disc i que podeu escoltar a Enderrock.cat: "És el neuroticisme portat a cançó. Inici garage-surf amb final pop festiu", comenta la banda. 


A continuació podeu llegir un fragment de l'entrevista publicada a la revista. Si la voleu llegir sencera la trobareu als quioscos o en format digital a iQuiosc

ENDERROCK: El Sona 9 ha estat “L’últim tren” per a Trau, tal com es titula una de les vostres cançons? 
Núria Botia:
No sabem si era l’últim tren, però era un tren molt maco que passava. El vam agafar i encara no n’hem baixat. La veritat és que el premi és increïble; hi ha pocs grups que es puguin permetre gravar a La Bucbonera i en aquestes condicions.
 
EDR: Com heu preparat aquest any fins a la gravació del vostre primer disc?
Xavi Artigas: Bàsicament aquest temps ha servit per enllestir el disc. Teníem prou cançons, però volíem fer-ne alguna de nova i tenir a punt la gravació. També ens hem rodat més en directe, perquè hem fet bastants concerts. Totes les idees noves que teníem les volíem desenvolupar bé per poder fer un bon disc.

EDR: El surrealisme popular i costumista de les vostres lletres és un dels trets identitaris de Trau?
X.A: Sí, però la majoria de vegades, a banda del punt surrealista, les nostres lletres també són molt crítiques i no gaire optimistes, perquè quan parles de certes persones i situacions no pots ser gaire positiu.
Pau Torrens: Possiblement és per la manera com ho diem, divertida i diferent, que aportem un toc de gràcia.

EDR: La vostra proposta musical està vinculada a la psicodèlia i al pop dels seixanta. Però l’oient podrà trobar alguna altra influència musical encoberta?
X.A: Experimentar amb la música dels anys seixanta i en català ja ens sembla prou arriscat. En la cultura musical a Catalunya actualment no hi ha gaires més grups que plantegin els mateixos referents que nosaltres. No estem tancats a altres influències i escoltem molta més música, però que la gent no esperi trobar-se cap revolució musical... de moment. 
Arxivat a: Enderrock, trau, sona 9