Pantaleó, reis de la llum

El 2 d'octubre publicaran el seu primer disc titulat 'Reina Victòria'

| 02/08/2015 a les 07:00h

El quintet de Terrassa va guanyar el Premi Joventut Sona 9 2014 i amb el primer disc enllestit, que publicaran el 2 d'octubre, han avançat un tastet a l'EP Moustaki (Música Global). Un any després del seu pas pel concurs Sona 9, a la revista Enderrock d'aquest mes (especial Sona 9), el cantant i guitarrista Gerard de Pablo explica com han viscut el procés de gestació de l'àlbum de pop-rock lluminós. 
Pantaleó Foto: Carles Rodríguez

ENDERROCK: Què ha significat el Sona 9 per a Pantaleó?
Gerard de Pablo: El naixement i el creixement. Pantaleó no existia, i el concurs va servir per a construir la banda. Una nit, quan gairebé no ens coneixíem, vam quedar tots cinc. Vam debutar a la Fira de Música al Carrer de Vila-seca, i l’aposta pel Sona 9 va ser bastant arriscada.
 
EDR: Vau decidir crear el grup per al concurs?
G.P: Vaig veure una oportunitat de gravar un disc, perquè no tenia pressupost i estava a punt de néixer la meva filla. Va ser com un rampell, vaig dir-me ‘si no ho faig ara, no ho podré fer’. Volia pujar a l’escenari un altre cop, tenia les cançons mastegades i m’hi vaig llançar.

EDR: Abans que el disc surti al carrer ja heu començat a tocar els temes en directe. Com respiren?
G.P: Molt bé! No té res a veure amb gravar a l’estudi, tot i que a l’estudi vam procurar ser molt austers, no enredar- nos gaire. Així que en directe ens en sortim.
 
EDR: Hi ha molta diferència entre el directe i el disc?
G.P: Els directes són més de rock’n’roll, perquè volem que tingui més gruix i pes. Sobretot ens centrem perquè a la base hi hagi molt de ritme i no tant d’accent en la veu. Volem que tot camini i vagi sol.

Si voleu llegir l'entrevista sencera la trobareu a la revista Enderrock 239 d'agost 2015 (a la venda als quioscos i en format digital a iQuiosc).
 
Arxivat a: Enderrock, sona 9, pantaleó