L'experiment espontani i a foc lent d'Ix!

Estrenem dues cançons del quart disc dels vallesans, 'Vessants'

| 28/08/2015 a les 07:00h

Vessants (Microscopi) s'emmarca en la faceta més experimental d'Ix!, ja que l'han gestat durant sis mesos en sessions espontànies. Només n'editaran 300 còpies per als seguidors més fidels i estarà disponible en format digital a partir de l'1 de setembre. A Enderrock.cat avancem dues cançons en exclusiva: "El teu pitjor malson" i "No recordo haver-te dit com t'estimava".
Ix! Foto: Marta Huertas

El quintet de Sabadell Ix! acumula tres discos des de l'inici, l'any 2007. Amb el viatge poètic per la llengua catalana com a darrera referència al disc Immersió  (Microscopi, 2012), tenien clar que el quart àlbum havia de ser un punt d'inflexió tant pel que fa al resultat final com al procés de creació. 

Tal com explica el cantant David Mullor, es tracta de l'aposta més atrevida del grup fins a la data: "A Vessants mai hem treballat i interpretat les cançons de manera conjunta abans d'entrar a l'estudi, i això és nou a Ix!. Sempre havíem fet una gran producció prèvia abans de gravar. Dit d'una altra manera, quan vam començar no sabíem quin disc en resultaria". 



La producció ha anat a càrrec del bateria Eduar González, que també s'ha posat al capdavant de l'enregistrament. "Aquesta vegada el punt de partida han estat les maquetes que majoritàriament havia produït l'Eduard. A partir d'això, el disc s'ha anat gravant durant sis mesos de sessions espontànies on cada membre hi aportava el seu instrument, triant el millor de cada idea i muntant les cançons com un trenca-closques", valora Mullor. 
 
L'1 de setembre publicaran el nou disc, però a Enderrock.cat ja en podeu escoltar un tastet que evidencia l'experimentació i la diversitat final, sobretot en l'aspecte musical. Segons Mullor, "No recordo haver-te dit com t'estimava" és una cançó del baixista de la banda, Aitor Chartos: "Pausada i dolça de lletra entenedora i sincera, va sorgir de manera pràcticament accidental i ens va enamorar a la primera". 



"El teu pitjor malson" és tot al contrari: "La cançó 'El teu pitjor malson' parla de la falsedat i la crueltat que aplica sobre nosaltres l'equip de govern estatal actual i el moviment social que prova de tombar-lo. Musicalment és una cançó rockera, rítmica, amb múscul i pes sonor". 

Només els mecenes que van participar a la campanya de micromecenatge per finançar el disc i els primers assistents als concerts podran aconseguir una còpia en físic, tenint en compte que només han fet un tiratge de 300 exemplars. A més, a l'interior inclou 10 postals i cadascú es pot personalitzar la portada que més li agradi. 

Vessants en directe 
El 30 de setembre la sala [2] de l'Apolo de Barcelona acollirà el concert de presentació (les entrades ja estan a la venda) i de moment també han confirmat actuacions a Vic (11 d'octubre), Sitges (21 de novembre) i les Borges Blanques (11 de desembre).
Arxivat a: Enderrock, ix!