#culturaenpilotes en contra de l'IVA cultural

La sala La Mirona de Salt impulsa una campanya de protesta a les xarxes socials per la pujada de l'impost

| 28/08/2015 a les 12:00h

La setmana passada el ministre d'Economia Luis de Guindo va explicar en una entrevista que el govern espanyol no té previst rebaixar l'IVA cultural, que actualment se situa al 21%. El sector cultural s'ha tornat a manifestar en contra i des de fa uns dies les xarxes s'omplen d'imatges amb músics despullats: Gerard Quintana, Bonobos, AspencatGemma Humet, Teràpia de Shock, Acció i Albert Pla, entre altres. 
Gerard Quintana també s'ha sumat a la iniciativa Foto: Arxiu de La Mirona

L'1 de setembre de 2012 l'IVA cultural va pujar d'un 8% a un 21%. Des d'aleshores, el sector s'ha mostrat en contra i el govern espanyol ha anunciat que no preveu modificar-ho. En l'àmbit musical el passat 20 de maig es va convocar una jornada de protesta sense concerts, batejada amb el nom de Dia sense música.

No ha estat l'única, i ja fa uns dies que La Mirona de Salt ha engegat la campanya #culturaenpilotes. A través de les xarxes socials, la sala de concerts demana a tothom que estigui en contra de l'impost que es despulli per la causa i pengi una fotografia. 

De moment s'hi han sumat músics com ara Gerard Quintana, Bonobos, Aspencat, Gemma Humet, Teràpia de Shock, Les Anxovetes, Acció, Albert Pla, Le CroupierDani Nel·loÈric Vinaixa, el grup vocal The Hanfris Quartet, Sanjosex o Fermín Muguruza. L'equip de La Mirona també hi ha participat, així com el director de la Casa de la Música del Gironès Jordi Planagumà i membres d'RGB Management. 
Tu també pots quedar-te en pilotes
Des de La Mirona conviden tothom a sumar-se a la iniciativa: músics, gent del sector i també el públic. Si vols despullar-te en contra de l'IVA cultural en aquest enllaç t'expliquen com participar-hi. 

A la pàgina de Facebook de La Mirona actualitzen una galeria a mesura que reben fotografies: 
 
Arxivat a: Enderrock, IVA cultural, la mirona