S'estrena 'Sangtraït Simfònic'

Espectacle inèdit amb Quim Mandado, LGP i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà

| 29/08/2015 a les 07:00h

El festival Acústica de Figueres presenta un tribut grandiloqüent, Sangtraït Simfònic, per tornar a gaudir de la música de la mítica banda de la Jonquera en gran format. S'havia programat una actuació per al dissabte 29 d'agost, i després de penjar el cartell d'entrades exhaurides l'organització ha obert una segona data el 30 d'agost al Teatre Jardí de Figueres. 

LGP i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. Foto: Arxiu Festival Acústica.
 

Dos dels membres del grup dels noranta, Quim Mandado (cantant i baixista) i Martín Rodríguez (bateria), juntament amb Joan Cardoner (guitarra, ex-Terratrèmol, Rockson i Místic), recorden el llegat de Sangtraït quan pugen a l'escenari com a LGP interpretant-ne algunes cançons. "El vol de l'home ocell", "Els senyors de les pedres" i "La reina del gel" formaran part del repertori de Sangtraït Simfònic, sense deixar de banda temes del seu grup actual com ara "Presoners dels errors" o "Sancta Sanctorum". 

Fruit d'una col·laboració del cantant Quim Mandado amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, el director de la formació, Carles Coll, se li va acudir la proposta que presentaran a Figueres. "Hem intentat que es mantingui l’esperit de les cançons; que sigui el mateix és impossible, començant pel fet que LGP és un trio. Però volem que tothom reconegui l’essència de la cançó. L'hem vestit diferent i aquí hi ha la gràcia", explica Mandado. 

Coll s'ha encarregat dels arranjaments i Mandado explica que també hi ha posat cullerada. Sangtraït sempre havia connectat amb el rock simfònic, una mostra n'és la cançó que van dedicar al cantant de Queen, "Freddie Memorium", i ara s'han animat a teixir un espectacle d'aquesta magnitud que ja han fet grups internacionals (Scorpions o Metallica). "El nostre és amb orquestra de corda, no és tan gros com una simfònica, però li dóna uns matisos molt bonics. És curiós perquè els músics de l’orquestra són força joves, viuen la música molt intensament hauries de veure els cops de cap que fan. Tot plegat és una barreja de l’esperit més dur i la sensibilitat més clàssica." 

Arxivat a: Enderrock, orquestra de cambra de l'empordà, festivals, LGP, acústica, figueres, sangtraït simfònic