Nou crit de guerra d'Aspencat

Els valencians presenten el videoclip de la cançó "Música naix de la ràbia"

| 02/09/2015 a les 14:59h

El compte enrere s'ha acabat. La banda de la Marina Alta publicarà el dilluns 7 de setembre Tot és ara (Halley Records), el seu sisè disc d'estudi. Protagonistes de la revista Enderrock de setembre i de la propera cita de l'Enderrock Sona (15 de setembre), a EDR 86 vam anticipar una de ben grossa amb la cançó i les imatges de la gravació del nou clip. El grup ja ha presentat el resultat final del seu crit de guerra: "Música naix de la ràbia"!
Aspencat durant la gravació del videoclip. Foto: Tresdeu Mèdia

Es van fer un nom a l'escena valenciana amb Essència (autoeditat, 2013), on establien les bases d'una sonoritat més electrònica, combinada amb el reggae-fusió combatiu dels primers temps. I des d'aleshores no han parat de recórrer els escenaris dels Països Catalans. Els valencians Aspencat són portada de la revista Enderrock de setembre (disponible en format digital a iQuiosc) i és per això que seran els protagonistes del cicle Enderrock Sona a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm (15 de setembre), una entrevista-concert amb públic. 

Després d'entrar en un terreny més electrònic a Essència (autoeditat, 2013), el nou àlbum serà continuista, tot i que també asseguren que han explorat nous estadis en dues o tres cançons. Tal com comenta Kiko Tur: "Estem consolidant l’Essència amb major maduresa i coneixement de causa. Hi haurà temes que possiblement sorprendran molt, perquè són més tranquils i per escoltar... Per a qui esperi un disc amb molta canya i ritmes electrònics, cal advertir que hi haurà de tot. Hem enregistrat cançons prou orgàniques, que coincideixen amb unes lletres que seran més introspectives".

A partir del 7 de setembre l'àlbum es podrà descarregar de manera gratuïta (com tota la seva discografia) a través del seu web. Contindrà 14 cançons, i han tingut una llarga llista de col·laboradors: Esne Beltza, la rapera catalana Mai, els sards Train To Roots, Àlez Seguí (La Gossa Sorda), Martin Plan B, Joan Mayor (Tashkenti), Sam (El Último Ke Zierre), Reme Giner, Ander (Green Valley) i Pablo Sánchez (La Raíz). 

Primera parada: Enderrock Sona
Protagonistes del número de setembre de la revista Enderrock, Aspencat engegaran el cicle Enderrock Sona el dimarts 15 de setembre a l'Antiga Fàbrica Damm (ja pots demanar la teva invitació a través d'aquest formulari). El format serà una entrevista-concert, on el públic podrà gaudir per primera vegada d'un tastet de les noves cançons en acústic.

La presentació oficial tindrà lloc el dijous 17 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic, i també actuaran a les Festes de la Mercè a Barcelona l'endemà.   
Arxivat a: Enderrock, aspencat