La trajectòria rockera de Xarim Aresté

El músic ha estat guardonat als Premis Altaveu que se celebraran d'aquí a una setmana

| 03/09/2015 a les 07:00h

Queden pocs dies per a la 27a edició del Festival Altaveu, que tindrà lloc a Sant Boi de Llobregat del 10 al 12 de setembre. Però abans de gaudir de la música en directe, el preludi anirà a càrrec de la cerimònia dels Premis Altaveu, el dimecres 9 a Can Massallera (20.30 h). A falta de saber la resta de premiats, Xarim Aresté s'ha guanyat el jurat tant per la seva ascendent carrera com per al seu darrer treball, La Rosada (BankRobber). 
Xarim Aresté. Foto: Xavier Mercadé

Per a Xarim Aresté (Flix, 1983) hi ha hagut un abans i un després l'any 2015, no tan sols pel guardó de l'Altaveu, sinó també per la sortida de La Rosada (BankRobber), i alhora del seu primer llibre, Catacumba umbilical (66 rpm Edicions), que es presentarà en el marc de la Setmana del Llibre en Català. La Rosada conté dos discos, un amb les deu cançons més ben editades i que està més orgullós d'haver creat el cantautor, amb títols com "A l'univers li sua" (finalista també al Premi Cerverí a la millor lletra de cançó), "Ple de gom a gom", "Pensant en cercles" o "Bon vent".

El passat recent de Xarim Aresté ha tingut dues etapes marcades. Per una part, amb la seva banda Very Pomelo, amb qui va editar els discos Figaro, figaro (RockOn, 2010), Xurrac asclat (Chesapik, 2010) i Radio Clotxa (Chesapik, 2012). Per altra part, amb la seva col·laboració als concerts de retorn de Sopa de Cabra del 2011 i amb l'àlbum que va signar conjuntament amb Gerard QuintanaTothom ho sap (PromoArtsMusic, 2014), la gira posterior compartida i algunes cites sorprenents, com ara a l'última edició del Poesia i +, on Quintana va recitar bona part dels escrits de Catacumba umbilical.  

El cantautor de Flix ha tingut clar que una trajectòria no es construeix en solitari, i això es veu només de repassar la relació de grups amb qui ha tocat la guitarra i on aportat la seva energia rockera, des del mateix Quintana Paul Fuster fins a Maika MakovskiJosele SantiagoPantanitoLagartija Nick,Top Models o sobretot Sanjosex, amb qui participa com a membre de la banda i es veurà aquest divendres 4 de setembre inaugurant el cicle EnciSAT!.


Arxivat a: Enderrock, xarim aresté, altaveu, festivals, premis altaveu