S'acosta la 27a edició de l'Altaveu

Del 10 al 12 de setembre actuaran al festival de Sant Boi de Llobregat Obeses, Senior, Sidonie...

| 05/09/2015 a les 07:00h

Un cartell folk-rocker inundarà la localitat de Sant Boi de Llobregat d'aquí a pocs dies. La 27a edició del Festival Altaveu es desplegarà del 10 al 12 de setembre amb autèntics valors de l'escena catalana i internacional: Obeses, Senior i el Cor Brutal, Sidonie, Howe Gelb o M Ward, entre altres. 

Sidonie. Foto: Arxiu Enderrock

L'Altaveu començarà a ressonar la nit de dijous 10 setembre amb els osonencs Obeses com a principal atracció. Amb el carismàtic Arnau Tordera al capdavant posaran de llarg el seu darrer disc, Monstres i princeses (Música Global, 2015). En representació de l'escena local també s'hi podrà veure en els dies successius les actuacions de RIU, que proposen un viatge renovador per les melodies tradicionals catalanes, i els vigorosos Senior i el Cor Brutal.

Sidonie
, Nacho Vegas i l'imprescindible d'aquest estiu, Joan Miquel Oliver, també passaran pels escenaris de la plaça de l'Ajuntament, Cal Ninyo i els Jardins de l'Ateneu. Com a representants femenines hi haurà dues artistes de llarg recorregut i experiència inabastable; per una banda, la malencolia de Christina Rosenvinge, que acaba de presentar el seu vuitè àlbum, Lo nuestro (El Segell del Primavera, 2015), i per l'altra, Amparo Sánchez amb un intimista espectacle en acústic.

Entre els artistes internacionals, Howe Gelb i M Ward oferiran un concert conjunt que promet deixar alguns moments per al record. El primer és el líder dels mítics Giant Sant i ha col·laborat en els projectes de PJ Harvey, Robert Plant i Raimundo Amador, entre altres. El segon ha llaurat una sòlida carrera en solitari amb treballs que no han parat de recaptar elogis, com ara Transistor Radio (Bella Union, 2005). Els uneix la frontera del folk, i la unió fa la força. Per rematar, el cantautor Dorian Wood i la seva veu plena de matisos també faran parada a Sant Boi.

A més, es podrà gaudir per segon any consecutiu de l'espectacle de danses urbanes de la formació Sant Boi Urban Dance, ajudada pels artistes Loren, Dj Xino i Rapsusklei. Juntament amb els grups principals es podrà veure en directe els finalistes de l’Altaveu Frontera, la secció competitiva per a noves bandes i grups emergents dels Països Catalans.
Arxivat a: Enderrock, altaveu, festivals, sant boi de llobregat