José Menor torna al Palau

El pianista interpreta obres d'Hèctor Parra aquest 9 de setembre al Palau de la Música Catalana

| 09/09/2015 a les 10:16h

Aquest 9 de setembre, en el marc del Cicle Intèrprets Catalans, el pianista José Menor oferirà a la sala del Petit Palau (20.30 h) la integral fins al moment de l’obra per a piano d’Hèctor Parra (Barcelona, 1976), el compositor convidat del Palau de la Música Catalana aquesta temporada 2015-16.
José Menor Foto: Paul Stott

Serà un concert especial. La interpretació de Menor, impulsor actiu de la música contemporània del nostre país, es posarà al servei de les creacions de Parra, l’obra del qual impregnarà enguany la programació del Palau de la Música Catalana al llarg de la temporada.

El pianista interpretarà des d’obres de joventut de Parra, com Tres peces per a piano (1999), fins a la seva obra més actual, d’aquest mateix 2015, amb l’estrena mundial de l’obra Una pregunta (a Jaume Plensa). El jove compositor establert a París sent una fascinació natural per la pintura, l’arquitectura i les arts plàstiques, una atracció que inspira també obres com Cos de matèria - Antoni Tàpies ‘in memoriam’ (2012) i Carícies cap al blanc (2012), inspirada en una de les darreres pintures abstractes de Gerhard Richter, que sonaran també al concert.

José Menor és un ferm promotor de la música contmporània catalana. Ha estrenat internacionalment obres de compositors com Parra, Guinjoan, Casablancas i Amargós, entre altres. Els seus propers compromisos inclouen, entre altres, recitals al Carnegie Hall de Nova York, al Passionskirche de Berlín, i una gira a Xina que inclourà l'actuació al Meet in Beijing Arts Festival, on interpretarà el cicle Goyescas amb motiu del centenari d’Enric Granados.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz