Els músics que es presenten el 27-S

Les llistes de Junts Pel Sí i CUP - Crida Constituent són les més concorregudes

| 09/09/2015 a les 15:00h

L'onze de setembre serà el tret de sortida de la campanya electoral per a les eleccions del proper 27 de setembre. Les principals llistes independentistes tenen una presència notable de músics, ja sigui ben amunt, com és el cas de Lluís Llach o el periodista Antonio Baños (Los Carradine), o bé en llocs simbòlics, com ara Meritxell Gené, Cesk Freixas o Èric Vergés (Els Catarres).
Lluís Llach. Foto: Xavier Mercadé

S'acosten unes setmanes decisives i músics catalans s'han sumat a les llistes de les properes eleccions. La candidatura unitària que proposen CDC, ERC i les entitats sobiranistes té Lluís Llach al capdavant de la tria de Girona i Joan Reig (Els Pets) a la posició número 17 a Tarragona. Pel que fa a Barcelona, Josep Maria Mainat (La Trinca) es troba al número 77, mentre que el cantant i guitarrista d'Els Catarres Èric Vergés és suplent. 

Fa uns dies que a través de les xarxes socials aquests músics juntament amb GossosJoan Dausà, Okey Ok, Quim Mandado (ex-Sangtraït, LGP), Pemi Rovirosa (Lax'n'Busto), Joan Masdéu i el primer cantant de Lax'n'Busto, Pemi Fortuny, han penjat fotografies de l'enregistrament d'una cançó a l'estudi. El que estan gravant serà l'himne de campanya de Junts Pel Sí. La cançó escollida és "Més lluny" de Lluís Llach, que no només és l'autor de la cançó sinó que també l'ha enregistrada i hi participa com una de les moltes veus solistes.
Pel que fa a la CUP - Crida Constituent, Antonio Baños encapçala una llista també independentista. El periodista, en la seva faceta musical puja a l'escenari amb Los Carradine (veus i guitarra). Alguer Miquel (Txarango), el mallorquí Biel Majoral, a més de Meritxell Gené i Cesk Freixas, ocuparan llocs simbòlics d'aquesta candidatura. A més, s'hi ha sumat Jana Montllor, la filla del cantautor alcoià Ovidi Montllor

Catalunya Sí Que Es Pot és la unió de Podemos, ICV i EUiA i també té una representant musical a les files, Montse Pratdesaba (Big Mama). La cantant de blues se situa al número 15 de la llista per Barcelona. 

Sabor de Gràcia no consta a cap llista, però aprofita l'avinentesa per defensar Catalunya al nou clip, "Un país normal", una cançó que defensa el dret a decidir on han col·laborat Francesc Ribera 'Titot' (Brams), Alguer Miquel (Txarango), Pep Sala i Òscar Dalmau (DJ Phil Musical).



Onze de setembre musical a Barcelona

De cara a la Diada, les entitats de la societat civil catalana volen fer un pas més i immortalitzar una imatge d'unitat de l'independentisme amb la Via Lliure que culminarà a la tradicional Festa per la Llibertat amb les actuacions de la Companyia Elèctrica Dharma (amb un espectacle inèdit), La Troba Kung-Fú i Zoo

Abans, però, per donar per finalitzada la concentració, el Parc de la Ciutadella esdevindrà l'escenari de cloenda. Pemi Fortuny, el Cor Jove de l'Orfeó Català, Gemma Humet, Albert Guinovart, l'actriu Mercè Martínez i l'Orquestra de Cambra de Terrassa interpretaran "Venim del Nord, venim del Sud" de Lluís Llach, juntament amb l'autor. També s'interpretarà l'adaptació rumbera de Peret que va despuntar al Concert per la Llibertat (2013), "Catalunya té molt poder". 
Arxivat a: Enderrock, 11 de setembre, diada, via lliure, eleccions