Ramon Aragall debuta en solitari

El 2 d'octubre el bateria d'Els Amics de les Arts publicarà el seu primer disc, 'Perfil'

| 13/09/2015 a les 07:00h

Prové d'una família musical i el seu pare li ha donat classes de cant. Ramon Aragall és l'home que porta el ritme a Els Amics de les Arts i també ha estat bateria de Dorian, entre d'altres grups. Aquesta tardor publicarà la seva primera referència discogràfica, Perfil (DisMedi, 2015), un debut pop, rock i indie que presentarà en directe el 15 de desembre al cicle barceloní EnciSAT.

Ramon Aragall. Foto: Sandra Nicolau


"Expressar-me amb la veu sempre ha estat una assignatura pendent." Ramon Aragall explica que ja feia temps que li rondava pel cap, però essent el bateria de grups com Els Amics de les Arts o Dorian es va acomodar: "M'anava prou bé, però em faltava la satisfacció de poder dir-hi la meva", assegura. 

El barceloní prové d'una família de cantants, i era qüestió de temps que agafés el micròfon. El seu pare, el tenor Jaume Aragall, li ha impartit classes de cant, peça clau en el desenvolupament de l'artista: "El meu pare és el meu artista preferit. Sóc de les poques persones que han pogut gaudir d’un geni en primera persona, un privilegi que et marca per sempre. Porto tota la vida sentint-lo cantar i, com és normal, alguna cosa et queda de manera natural, sense adonar-te’n. Després, ja de més gran, vaig demanar-li que m’ensenyés a col·locar la veu. Qui millor que el teu propi pare per fer una cosa així...".  

Avesat a estar a la rereguarda, Ramon Aragall serà el frontman de la proposta, un pas endavant a l'escenari. "No és fàcil d’encarar. Estic molt acostumat a un altre paper i suposo que necessitaré un temps per acostumar-me. La clau serà ser jo mateix. El que sigui, però amb naturalitat", valora el músic.

El debut discogràfic es titula Perfil (DiscMedi, 2015), i és una amalgama estilística que es mou per l'indie i el rock amb pinzellades d'electrònica, cantat en català i castellà. L'àlbum sortirà a la venda el divendres 2 d'octubre, i de moment al seu Bandcamp ja se'n pot escoltar un tastet de quatre cançons. Una d'elles, "Converses cordials", l'ha presentat al seu nou clip i conté una atmosfera misteriosa: "El vídeo pretén crear aquest neguit. Parla d’una persona molt angoixada, que no es deixa ajudar, i que, a més, vol donar una imatge de tranquil·litat i assossec que ningú es creu".

La presentació oficial de Perfil serà en família, l'11 de desembre al cicle EnciSAT (impulsat pels Amics de les Arts). La posada a escena serà versàtil i Aragall defensarà la proposta des de primera línia: "La meva intenció és preparar un format elèctric, un format acústic, i fins i tot un format a duo o trio, en funció de l’espai on ens contractin. Tindré l’immens plaer d'anar amb Antonio Torres (Rapsusklei and The Flow Fanatics) a la bateria i bases, Pol Cruells (Els Amics de les Arts) i Rubén Alcázar (Joana Serrat) al baix, Albert Català al piano i Rhodes i Pedro Font (4 Hiverns, ERM) a la guitarra. Jo m’encarregaré de la veu i els sintetitzadors". 


Arxivat a: Enderrock, ramon aragall, debut, perfil