Els escenaris del MMVV

Vic acollirà les actuacions de Nyandú, Els Catarres, Bikimel, Ramon Mirabet, Carles Benavent...

| 17/09/2015 a les 15:00h

Mentre a Barcelona celebren les Festes de la Mercè, a Vic són més de mercat, però no només a la plaça Major. A partir d'avui i fins diumenge la capital d'Osona es vesteix de gala per acollir més de 65 músics locals i internacionals al Mercat de Música Viva: estrenes, nous formats i descobertes per tota la ciutat... I perquè no te'n perdis cap ni una, t'expliquem qui pujarà a cadascun dels escenaris!


La plaça Major, punt de trobada popular

De ben segur que el gran públic troba refugi en algun dels grups que toquen a la plaça Major, l'escenari més emblemàtic de la cita. Els dies de Mercat se celebraran al carrer amb les propostes de Núria Graham, Els Catarres i Blaumut –divendres 18– i Obeses, Els Amics de les Arts i Nyandú –dissabte 19–. Molts tenen vincles locals –amb una presència destacable d'artistes vigatans i osonencs–, i tots comparteixen el favor d'un públic heterogeni amb ganes de passar-ho bé.

Nits temàtiques a El Sucre

L'escenari que oferirà una continuïtat a la plaça Major serà El Sucre, amb dues nits gairebé temàtiques. La de divendres estarà centrada en la fusió de ritmes llatins, la rumba i la música festiva, amb uns protagonistes amb gran poder de convocatòria, La Pegatina, i La Sra. Tomasa i Ítaca Band com a escuders de luxe. La nit de dissabte tindrà el rap i el hip hop com a ingredients principals, i els encarregats de cuinar-ho seran Ocer i RadePXXR GVNG i Natos y Waor

L'Atlàntida i la Jazz Cava, diversitat de camins

L'Atlàntida de Vic és l'espai seleccionat per llançar el tret de sortida a les actuacions del Mercat, amb un concert inaugural el dijous 17 de setembre de la mà del portuguès António Zambujo, considerat una de les estrelles del neofado i renovador del gènere. El músic torna a Vic, on va tocar fa tres anys, per la porta gran i acompanyat de l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, amb qui tocarà un repertori ideat especialment per a l'ocasió. A diferents espais de l'Atlàntida hi actuaran també el dijous Brushi One String, Gaspard Royant, Aspencat, Electrorumbaiao, Elida Almeida i Sonido Gallo Negro. Paral·lelament, inauguraran la nit a la Jazz Cava The Saurs, Da Bang i Joycut.

Com a tret diferencial respecte a altres anys, enguany les entrades es podran adquirir per itineraris en funció de l'estil o el format que es vulgui. Per això les nits de dissabte i diumenge diferents representants de la varietat musical s'aniran succeint a l'Atlàntida i la Jazz Cava. El flamenc tindrà com a baluards Niño de Elche, Soleá Morente, Cants Oblidats, Canteca de Macao i Miguel Campello. El folk estarà representat per Bikimel, Club del Río, Pistola, Rafael Berrio, Isabel Vinardell & Isabelle LaudenbachMichelle Shocked & Lac. Les músiques del món portaran Dom La NenaXabier Díaz & Adufeiras i Moh! Kouyaté. Defensaran el jazz i el soul Carles Benavent Ensemble, Ramon Mirabet, Sai, Cadena Tròfica, Sumrpá, La Soul Machine i XY, mentre que de l'àmbit del pop i el rock hi haurà 77, Bremen, Anari, Egon Soda i Inspira.

Música del futur a plaça de la Catedral
Les Cases de la Música, que enguany celebren 10 anys d'existència, se sumen a la celebració amb els concerts de Sense Sal, Jo Jet i Maria Ribot, Eduard Gener, The Outside Hours i Ojo de Buen Cubero –divendres 18–. En general, però, l'escenari de la plaça de la Catedral servirà per acostar al públic les propostes emergents i nous descobriments, i acollirà les tradicionals programacions de VicSona i una de les semifinals del Sona 9.
Arxivat a: Enderrock, vic, festivals, mmvv