Sona 9, semifinals de festival

Sis dels grups semifinalistes actuen al Mercat de Música Viva de Vic i a les Festes de la Mercè

| 19/09/2015 a les 07:00h

Les semifinals del Sona 9 s'emmarquen en la programació de tres festivals de referència. A final d'agost Est Oest, Roba Estesa i Coet van actuar a l'Acústica de Figueres, i ara és el torn dels sis restants que defensaran la seva música avui i demà a Vic (MMVV) i Barcelona (Festes de la Mercè), respectivament. 


Aquest dissabte 19 la plaça de la Catedral de Vic esdevindrà l'escenari del Sona 9 a partir de les 20.30 h i fins a mitjanit. Serà una vetllada de pop i folk experimental, on actuaran els manacorins Roig!, Pares i el seu univers oníric, i els maresmencs Bon Vent amb la seva festa funk. Un cop celebrada la semifinal i sense nervis a la vista, els guanyadors de l'edició anterior Trau tancaran la vetllada a ritme de pop psicodèlic amb les cançons del seu primer disc, Déu vos guard (2015), a punt de sortir del forn.  

Demà el Sona 9 es traslladarà a la capital catalana i en el marc de la programació musical de les Festes de la Mercè es disputarà la darrera semifinal. Els concerts començaran a les 18 h a la plaça de Joan Coromines, i hi actuaran dos grups locals i una banda balear. La mallorquina Marga Rotger lidera una proposta de pop-folk quotidià amb reminiscències rumberes i jazzístiques. Després serà el torn del bandautor barceloní Max Saura, pop-rock inquietant i intimista. Finalment pujaran a l'escenari Exili a Elba, rock contundent i urbà. 

15 anys en 30 imatges
El fotògraf Carles Rodríguez ha seguit any rere any les diferents fases del Concurs de Maquetes Sona 9 i ha caçat tots els grups que hi han participat. Un dels actes de commemoració dels 15 anys és una exposició que retrata l'escena emergent del pop català del segle XXI. La mostra presenta la música i els primers temps dels artistes més importants del panorama actual, com ara Manel, Els Amics de les Arts, Joan Dausà, La iaia o Bikimel. Situada a l'Alberg Canonge Collel de Vic, es podrà visitar fins al 27 de setembre (entrada gratuïta). 
Arxivat a: Enderrock, barcelona, vic, mmvv, la mercè, festivals, sona 9