Mourn i Nueva Vulcano al Foramuralla

El 21 de novembre se celebrarà el festival a la capital d'Osona

| 28/09/2015 a les 07:00h

El Festival Foramuralla, organitzat per la Jazz Cava de Vic, es trasllada a la tardor, concretament el 21 de novembre. En un sol dia, pel recinte de L'Atlàntida hi desfilaran un total de 13 artistes, com ara Núria Graham, Mourn, Carla, Nueva Vulcano, Maïa Vidal, Ainara LeGardon o Ferran Palau.

Mourn. Foto: Lita Bosch


El propòsit de la cinquena edició del Festival Foramuralla és oferir un retrat de l'escena musical del país en un sol dia. És per això que als diversos escenaris de L'Atlàntida de Vic hi actuaran grups de projecció estatal i internacional, i també una bona representació de la comarca d'Osona, amb cinc artistes al cartell. Pop, rock i folk fresc, a més d'una festa de cloenda electrònica a la Jazz Cava.

Els barcelonins Nueva Vulcano presentaran el quart disc, Novelería (BCore, 2015), que coincideix amb la seva primera dècada com a grup. El grunge i l'indie-rock de la primera meitat dels noranta ha servit d'inspiració per al jove quartet maresmenc Mourn, que defensarà a l'escenari del Foramuralla.

Pel que fa a la quota osonenca, la cinquena edició portarà el pop amanit de sintetitzadors de Carla, l'alter ego de la vigatana Carla Serrat. Núria Graham tampoc es perdrà la cita i aprofitarà per presentar de nou a casa el debut Bird Eyes (El Segell del Primavera), com també ho faran Germà Aire. Els semifinalistes del Sona 9 Est Oest són una de les propostes emergents del cartell, que inclou el projecte musical de Matthew Mcdaid, irlandès resident a l'entorn del Collsacabra des dels onze anys.

El Foramuralla reunirà també una referència del folk-rock estatal, la basca Ainara LeGardon. La protagonista de la música de l'anunci d'aquest estiu d'Estrella Damm, Maïa Vidal, va ser una de les primeres confirmacions de la cita, que es completa amb el barceloní Daniel Lumbreras i Ferran Palau, que presentarà el seu segon disc, Santa Ferida (Halley Records), íntim i misteriós.

Els abonaments ja es poden comprar de manera anticipada a través del web del festival a un preu de 16 euros (20 euros a taquilla).
Arxivat a: Enderrock, foramuralla, vic, mourn, nueva vulcano, núria graham, jazz cava