Toti Soler, d'aniversari al Born

Aquest divendres 23 d'octubre actuarà al cicle barceloní de música i vi

| 22/10/2015 a les 07:00h

Toti Soler celebra 50 anys de trajectòria amb un concert especial al cicle Born de Cançons, amb els convidats que l'han acompanyat els darrers anys: Gemma Humet, l'actor Joan Massotkleiner i el format de trio amb Marc Prat (contrabaix) i Arnau Figueres (percussió). Els vins que conciliaran amb la música del guitarrista provenen de la DO Montsant i DO Penedès. 

Toti Soler. Foto: Juan Miguel Morales

Toti Soler va rebre el reconeixement a la trajectòria als Premis Enderrock 2015, i al Born Centre Cultural de Barcelona oferirà un espectacle únic amb la presència de convidats i d’amics per celebrar els 50 anys de guitarra catalana. A més, el maresmenc aprofitarà per presentar el seu proper disc, el número 31 de la seva discografia, que ha batejat amb el títol El temps que s'atura i que sortirà a la venda properament. 

El brindis final al Born anirà a càrrec de dues denominacions d'origen cabdals de la geografia vinícola catalana: DO Montsant i DO Penedès. El vi escollit del Penedès és So Serè, del celler Castellroig, una proposta que incorpora en el seu propi nom un dels matisos de les notes de Toti Soler, i potser també de la seva personalitat; una guitarra que s’ha expressat en molts estils i ha estat pionera apropant el flamenc, jazz i rock i que ha convertit el músic maresmenc en un referent. El So Serè ha estat fermentat en bóta nova de roure francès, però deixant-lo durant cinc mesos sobre les mares.

Ampolla de So Serè. Foto: Arxiu Emovins

La presència de la fusta, la intensitat de cada corda i la seva preuada autenticitat conciliaran també amb un Montsant del celler Mas Sersal anomenat Estones 2012. Es tracta d'un criança de 14 mesos en barriques de roure francès i roure americà i que es verema manualment. En un instant la corda coincidirà amb la fusta dels vins escollits, amb un final vellutat i sincer gaudit potser d’una manera silenciosa.

Ampolla d'Estones 2012. Arxiu Emovins

Aquest divendres 23 d'octubre (20 h) Toti Soler serà el protagonista del segon concert de la nova temporada del Born de Cançons, després del menorquí Cris Juanico, que va inaugurar el cicle de música de mercat el passat 9 d'octubre.  
Arxivat a: Enderrock, vi, toti soler, born de cançons, barcelona