"L'Estaca" en 7 idiomes i estils

Gertrudis i Xavi Garriga, entre altres, han participat a la versió "Siset"

| 29/10/2015 a les 07:00h

Un divertiment audiovisual signat per Projecte Estaca crea el videoclip de "Siset", una particular versió del popular tema de Lluís Llach. Els rumberos Gertrudis, Xavi Garriga, Alan Sousa o Tortell Poltrona, provinents del món del circ, són alguns dels artistes que hi han col·laborat.


"L'Estaca" de Lluís Llach ja es pot escoltar en set idiomes diferents. El Projecte Estaca ha volgut crear un videoclip amb la versió més internacional de la cançó, amb cada llengua associada a un ritme musical diferent. Així, l’anglès sona blues, el francès és un vals, el català s'expressa a través de la rumba catalana, una altra rumba acompanya el castellà, el reggae va amb el basc, la samba amb el portuguès brasiler i la música de circ festeja amb l'italià.

Xavi GarrigaGertrudis, Alan Sousa i Cece Giannotti són alguns dels músics que hi han tingut implicació. El rodatge s'ha desenvolupat en diversos espais, entre els quals un llaüt menorquí enmig del mar Mediterrani, un cotxe descapotable dels anys trenta o la carpa del Circ Cric amb Tortell Poltrona. Al vídeo, l'actor David de Julio interpreta Siset tot fent un homenatge a un clip de B.B. King. "Cap dels músics, actors, tècnics o figurants ha cobrat res per la seva participació, tots són professionals i han col·laborat sense pensar-s'ho. Van trobar la idea inicial molt atractiva i han treballat amb molt d'entusiasme", assenyala Enguix.

"El primer pas va ser fer l'arranjament musical, decidir estils i idiomes. Vaig voler incorporar l'occità, el gallec, el polonès, el rus o l'alemany, però l'arranjament durava massa minuts, així que es va retallar. Els idiomes definitius van estar molt repensats, i també hi van influir els diferents estils musicals per acabar de decidir", diu Pere Enguix, un dels impulsors del projecte. "La intenció era fer un treball artístic per tal de col·laborar en el procés i al mateix temps que aquest treball fos internacional i atemporal. Volíem que servís per a altres causes, no només la catalana". Així, amb aquest treball pretenen "trencar les cadenes amb els pobles opressors" d'arreu del món i conscienciar la gent que el canvi és possible.
Arxivat a: Enderrock, l'estaca, versió, lluís llach, gertrudis, projecte estaca