Trau publica 'Déu vos guard'

Els guanyadors del Sona 9 2014 presentaran el seu primer disc al cicle Born de Cançons

| 06/11/2015 a les 15:00h

Déu vos guard (DiscMedi, 2015) és el debut discogràfic del quartet de Sant Boi de Llobregat. Trau són uns grans amants del pop seixanter de The Beatles, The Kinks, Mr. Dog, entre altres i ho porten al seu terreny en una proposta fresca i captivadora. Avui arriba a les botigues el disc i el proper dijous 19 de novembre el presentaran al cicle Born de Cançons.
Trau. Foto: Júlia Quintana

'Ai Remei, desitjo venir-te a buscar, ja vull que sigui divendres i poder anar a passejar', canten Trau a "Remei". Per fi és divendres, sí, la data de publicació del debut discogràfic dels santboians. No podem amagar la il·lusió que ens fa el primer àlbum de Trau (a l'EDR #82 ja en vam estrenar una cançó, "Faig tronar"). 

El pop sixtie de la banda de Sant Boi de Llobregat desperta el surrealisme popular i customista a través d'un imaginari poètic divertit i irònic. Avui surt a la venda Déu vos guard, i a Enderrock.cat recopilem un tastet de les cançons.



Un toc d'alerta als poderosos, "Cant de quan la sang ens bull". En paraules de la banda: "És una cançó protesta recuperada de la maqueta... Massa vegades ens fan bullir la sang", i afegeixen: "És un himne". 



La música de Trau anima i fa moure l'esquelet. És pop psicodèlic d'aires seixanters amb els Beatles i els Kinks com a referents, o els autòctons Sisa i Pau Riba. "Experimentar amb la música dels anys seixanta i en català ja ens sembla prou arriscat. En la cultura musical a Catalunya actualment no hi ha gaires més grups que plantegin els mateixos referents que nosaltres. No estem tancats a altres influències i escoltem molta més música, però que la gent no esperi trobar-se cap revolució musical... de moment", valoren.


La proposta sixtie no només la trobem en el pla musical, sinó que l'estètica també hi està lligada. De moment, es pot comprovar als dos clips que han presentat: els senzills "I és vostè", "85 estels" i "Blau, net i clar".
 


Ja estan a la venda les entrades per a la presentació oficial del disc, que se celebrarà dijous 19 de novembre al cicle Born de Cançons, al El Born Centre Cultural de Barcelona.

Arxivat a: Enderrock, pop, trau, sona 9 2014, déu vos guard, disc, barcelona, born de cançons