La fera s'apodera del Palau

El Col·lectiu Ovidi Montllor organitza un cicle de concerts gratuïts al Palau de la Música de València

| 11/11/2015 a les 13:15h

Ara fa deu anys que els membres del Col·lectiu Ovidi Montllor van ocupar el Palau de la Música de València per denunciar l'exclusió per part de les institucions de programar els grups locals. El canvi de rumb polític i les reivindicacions han donat els seus fruits i el col·lectiu organitza un cicle de concerts gratuïts del 13 al 22 de novembre que culminarà amb la gala de la 10a edició dels Premis Ovidi. 

Clara Andrés. Foto: Arxiu Enderrock

Ja s'han fet públics els nominats de la desena edició dels Premis Ovidi Montllor. Fins al diumenge 22 de novembre no sabrem els guardonats, i per celebrar la dècada l'associació que coordina els premis i coordina l'activitat musical dels artistes del País Valencià, el Col·lectiu Ovidi Montllor organitza un cicle de concerts gratuïts al Palau de la Música de València.

Sota el nom de La Fera al Palau, una trentena d'artistes desfilaran per la sala Joaquín Rodrigo, tot recordant que ara fa deu anys el col·lectiu va ocupar el Palau per reivindicar que no tenien la possibilitat d'actuar-hi, davant la negativa de les institucions. 

Seguint amb les efemèrides, enguany es compleixen vint anys de la mort d'Ovidi Montllor, gran referent valencià. De fet, els premis van néixer per mantenir viva la memòria de l'artista alcoià. Agafant el concepte de la "fera" que va popularitzar Montllor amb la cançó "La fera ferotge", simbolitzen així "l'expressió cultural popular, la rebel·lia i la gent incòmoda per al poder". Gràcies al canvi polític que ha viscut el sud, la fera torna al Palau per omplir-lo de música de casa. 

Tots els concerts de La Fera al Palau són gratuïts i començaran a les 20 h.

Els músics que obriran el cicle de concerts aquest dimecres 11 són Arthur Caravan, Mox Nox, Pau Alabajos, Rafa Xambó, Sant Gatxo, Senior i el Cor Brutal i Xavi Sarrià & Miquel Gironès. L'endemà serà el torn d'Apa, Pep Gimeno 'Botifarra', La Gossa Sorda, Mara Aranda, Sis Veus per al Poeta, Tomàs de los Santos, Urbàlia Rurana i VerdCel.

El dimarts 17 de novembre l'octet que pujarà a l'escenari de la sala Joaquín Rodrigo del Palau de la Música de València són Clara Andrés, Elies, Sitja, Eva Dénia, Feliu Ventura, Hugo Mas, Lluís Vicent i Miquel Gil. La darrera vetllada tindrà lloc el dissabte 21, i hi actuaran Aljub + Krama, Amanida Peiot, Miquel Herrero & Autòmats, Novembre Elèctric, Òscar Briz, Pau Miquel Soler i We Are Not Brothers. Per cloure La Fera al Palau, el diumenge 22 tindrà lloc la desena gala dels Premis Ovidi. 
Arxivat a: Enderrock, ovidi montllor, la fera al palau, palau de la música de valència, país valencià, premis ovidi, any ovidi