Batuta en clau femenina

Maria Schneider Orchestra actuen aquest vespre a l'Auditori de Barcelona

| 12/11/2015 a les 12:00h

Fa 25 anys que Maria Schneider treballa amb els vuitanta músics que formen la seva big band. La nord-americana ha après dels millors i els seus arranjaments suposen un punt d'inflexió. Aquest vespre actuaran a l'Auditori de Barcelona, en el marc del 47è Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, i presentaran el seu darrer disc, Thompson Fields (ArtistShare, 2015).

Maria Schneider Orchestra. Foto: Arxiu 47è Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona

En la història dels arranjaments per a big band hi ha un abans i un després de Maria Schneider. De la mateixa manera que els mestres Duke Ellington i Count Baise van saber engreixar i propulsar fins al cel aquesta màquina instrumental que és la gran orquestra de jazz al segle passat, la compositora i directora de Minnesota ha enriquit i estirat encara més aquest fil, incorporant-hi altes dosis de lirisme i imaginació.

No és casualitat que comencés la seva carrera com a assistent del gran Gil Evans. A més, no només ha estat pionera quant a elements musicals, sinó que el seu treball Concert in the Garden (ArtistShare, 2014) va ser el primer disc finançat amb micromecenatge en guanyar un premi Grammy. Imaginativa, polièdrica i admiradora del cant dels ocells, així és Schneider i així és la seva orquestra. 

El concert tindrà lloc a les 9 del vespre a l'Auditori de Barcelona. Les entrades es poden comprar a través d'aquest enllaç
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, festivals, maria schneider orchestra, big band, auditori, barcelona