Música a la cartellera

L'estrena de 'Cançons d'amor i anarquia', l'aniversari de BCore i l'aventura de Xebi SF a la gran pantalla

| 17/11/2015 a les 15:00h

El documental Cançons d'amor i anarquia s'estrenarà aquest dijous 19 als Cinemes Girona. El llargmetratge recorre la història de la causa anarquista a partir dels concerts celebrats l'any passat al Festival BarnaSants i a Itàlia. Però no és l'única referència musical que darrerament s'ha inclòs a la cartellera, i a Enderrock.cat recuperem els 25 anys de BCore i l'aventura sobre rodes de Xebi SF

Espectacle 'Cançons d'amor i anarquia' al Festival BarnaSants 2014. Foto: Xavier Mercadé

A Cançons d'amor i anarquia s'escenifiquen cronològicament i a través de cançons alguns dels esdeveniments històrics més significatius de la causa anarquista. El documental fa un recorregut històric que va des de la Comuna de París de 1871 fins a l'execució de Salvador Puig Antich l'any 1974, i pel qual es repassen 18 fets de la història de l'anarquisme internacional. 

A través del documental, es recrea i s'uneix en un mateix muntatge els dos concerts celebrats al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat (2 de març de 2014) en el marc del BarnaSants i a la localitat italiana de San Remo (3 de maig de 2014). Hi van participar artistes com Joan Isaac, Anna Roig, Dani Flaco Jaume Arnella

Aquest dijous 19 de novembre s'estrenarà als Cinemes Girona de la capital catalana, coincidint amb el centenari de l'afusellament del cantautor Joe Hill.

BCore, 25 anys apujant els decibels

El segell barceloní BCore compleix un quart de segle enfortint l'escena independent, i per celebrar-ho ha elaborat un llargmetratge que explica els orígens i l'evolució de la discogràfica en veu d'alguns dels seus protagonistes i músics de la família: Joan Colomo, The New Raemon, Anímic, Nueva Vulcano No More Lies, entre altres. 

Soroll de tot cor ha estat produït pel nou programa cultural del Canal 33 Tria33, i es va estrenar al Festival In-Edit i a les sessions matinals Half. Justament aquest dissabte 21 a les 21.50 h s'emetrà un programa extra del Tria33 amb el documental. 

Xebi SF sobre quatre rodes
De 4.000 km, 19 dies i més de deu trobades amb diversos músics com Joan Colomo o el músic i productor Paco Loco en va resultar el seu primer disc, Duermevela (Doneu-li Records, 2014), un treball que es va gestar a dalt de la furgoneta, carretera i manta al llarg de tota la península. Xebi Salvatella va decidir enregistrar l'experiència també en vídeo i la productora DDM Visual el va seguir de ben a prop. Dirigit per Josep Sarquella i David Gimbernat, el documental Submergit o volant ja es pot veure online: 

Arxivat a: Enderrock, xebi sf, cançons d'amor i anarquia, bcore, cinemes girona